DOMOKOS LÁSZLÓ

Full text search

DOMOKOS LÁSZLÓ
DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Kedves Szalay Képviselőtársam! Kicsit álságos a dolog, hiszen önök rontottak ezen a szabályzaton 2002 júliusában, az úgynevezett száznapos jóléti programok keretében.
Tehát ne általában maszatoljuk el ezt, hogy általában a parlament ilyen rosszul csinálja a dolgát, hanem bizony lehet, hogy önök nem értettek egyet azzal, amit mi akkor csináltunk, de mégis kedvezőbb volt egy többlet felosztása, mint a hiányé - ezt mondtam el. Ezen valóban lehet vitatkozni.
De azért azt a felelősséget ne hallgassuk el, hogy önök utána tovább rontottak ezen a feltételen, mert 2002-ben olyan szabályozást hoztak, ami egyébként most, 2003-ban és majd 2004-ben is tarthatatlan költségvetési hiányt teremt meg, egyébként törvényes keretek között, de az Állami Számvevőszék és minden jóérzésű szakember kritikája alapján. Tehát ez a felelősség ott van, és én még nem látom azt, hogy 2005-ben már nem így lesznek ezek a feltételek, vagy lehet, hogy ön jobban tudja, hogy Gyurcsány úr mit akar csinálni az ősz folyamán, meg a jövő évi államháztartási törvény módosítása kapcsán, egyáltalán nem látom biztosítva, hogy 2005-ben ne kívánnának ezzel a lehetőséggel élni.
Másrészről azt gondolom, hogy azért érdemes felidézni, bár messzire vezet a részleteiben, de azért tudjuk, hogy agrárkonszolidáció címén még önök döntöttek, az önkormányzati választások előtt, egy 60 milliárdos konszolidációval kapcsolatban; olyan állami garanciákat vontak be 2002-ben, amiről nagyon jól tudtuk mindannyian, hogy 2003-2004-2005-2006-ban, de még azt követő időszakban sem biztos, hogy be fogják váltani. De úgymond rendet tettek, és behelyezték ezt egy számvitelileg egyébként indokolt körbe. De politikailag azt a 3,4 százalékos többlethiányt nem kell mind ebbe a témába beletenni, mert ebben bizony van a MÁV-nak is közel 100 milliárdja - erre talán még ön is emlékszik mint államtitkár, hogy ebbe be lett téve a MÁV-nak több tíz milliárdja -, és a BKV-nak a 37 milliárdja, ami soron kívül be lett fogadva, szintén a fővárosi választásokat megelőzően.
Köszönöm a figyelmüket.
(18.10)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me