DR. MARTONOSI GYÖRGY

Full text search

DR. MARTONOSI GYÖRGY
DR. MARTONOSI GYÖRGY (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! A Medgyessy-kormány szűk két esztendeje alatt Makón és térségében 54 százalékkal nőtt a munkanélküliek száma. Helyzetünket nehezíti, hogy a posta a térségünk öt településén most tervezi bezárni a postahivatalokat. Ez tovább növeli a munkanélküliek számát, de ezen túlmenően csökkenti a térség tőkevonzó képességét, új vállalkozások indításának az esélyét is. A Széchenyi-terv megfojtása, a vállalkozók terheinek a Medgyessy-, Draskovics-csomagok hatására történő drasztikus emelése rendkívül nehéz, mondhatni kilátástalan helyzetbe hozta a vállalkozásokat. Ezt a helyzetet súlyosbítja a szocialista önkormányzat egyre növekvő adóéhsége, melynek következtében vállalkozók zárják be, illetve teszik át telephelyeiket más területekre.
Tisztelt Államtitkár Úr! A sok - és mint a példánk is mutatja, hamis - győzelmi jelentésen kívül mit kívánnak tenni önök azért, hogy az önök ideje alatt Makó térségében 9,2 százalékról 14,2 százalékra emelkedett munkanélküliségi mutató a következő időszakban javuljon, a dolgozni akarók munkához jussanak, s az itt élő emberek is a választási programjukban, kampányukban ígért létbiztonságban éljenek?
Szeretném külön kiemelni a posta helyzetét. Mint ahogy említettem, Makó térségében öt kistelepülésen kívánják májusban bezárni a postahivatalokat. Ez az öt kistelepülés Óföldeák, Klárafalva, Csanádalberti, Kövegy, Amrózfalva. Ezeknek a településeknek a polgármestereivel, elöljáróival, hivatalaival, képviselő-testületeivel semmilyen egyeztetés nem történt. Természetesen ezek a postahivatal-bezárások is tovább növelik a munkanélküliséget ezeken a településeken. Kérdezném még a postával kapcsolatban is, hogy terveznek-e valamilyen együttműködési megállapodást a postával éppen annak érdekében, hogy ezeket a hivatalokat fenn tudják tartani, és a több évtizede elérhető postai szolgáltatásokat a polgárok változatlan formában tudják igénybe venni.
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me