DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Az elmúlt héten kérdést tettem fel önnek, ki képviseli a magyar ebtenyésztőket a nemzetközi kutyás szövetségben címmel. Megkérdeztem öntől, milyen a tárca kapcsolata a Magyar Ebtenyésztők Országos Szövetségével, és milyen tájékoztatást kapott a nemzetközi szövetségtől a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete képviseleti működésével kapcsolatosan.
Miniszter úr, ön akkor a feltett kérdéseimre nem válaszolt, viszont többek között azt állította, hogy az egyesület a nemzetközi szövetségben jogtalanul képviseli Magyarországot, jogszabályellenesen működik, és hogy ez a 105 éve megalakult, és a nemzetközi szövetségben alapítóként részt vevő, kiválóan működő, nagy hagyományokkal bíró egyesület semmiféle kompromisszumra nem hajlandó.
A tények viszont ezzel ellentétben arról tanúskodnak, hogy az egyesület elnöke a 2002-es választások után személyesen tárgyalt önnel, ahol tájékoztatta önt a kialakult helyzetről, és megfogalmazta az ön hatáskörébe tartozó miniszteri rendelet tarthatatlanságával kapcsolatos kérését. A miniszter úr sajnálatos módon, érdemben nem foglalkozott az ebtenyésztők e tárgykörben önnek benyújtott petíciójával, és nem volt ideje fogadni a nemzetközi kutyás szövetség elnökét sem, aki ennek ellenére levélben jelezte a nemzetközi szövetség álláspontját, mely szerint nem Magyarország, hanem a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete a tagja és a szerződéses partnere a nemzetközi szövetségnek.
Tisztelt Miniszter Úr! Ön a barátságosnak nem nevezhető válaszlevelében perrel fenyegeti meg, nemzetközi bírósági eljárás megkezdéséről tájékoztatja a nemzetközi szövetség elnökét. Továbbra is érthetetlen számomra, hogy a legrégibb és legnagyobb magyar kutyás civil szervezet, annak ellenére, hogy 2006-ban megrendezheti Magyarországon a közép-kelet-európai kutyakiállítást, és 2008-ra megkapta az európai kiállítás rendezési lehetőségét, miért áll a miniszter úr útjában.
(14.20)
Ha három évvel ezelőtt jelezték a miniszter úrnak a korábban megalkotott miniszteri rendelettel kapcsolatos aggályaikat, miniszter úr miért nem helyezte azt hatályon kívül?
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me