KÁLI SÁNDOR

Full text search

KÁLI SÁNDOR
KÁLI SÁNDOR (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Mi, Miskolc környéki települések már élvezzük az autópálya áldását, de fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy egy érdekes, új közlekedési helyzet is kialakult, és ebben szeretném az ön segítségét kérni.
Akik a térséget ismerik, tudják, hogy Felsőzsolca, Alsózsolca, Sajólád, Sajópetri, Kistokaj, Ónod és Muhi településeknek jelenleg az a problémája, hogy sokan, ha úgy tetszik, levágják az autópályát, miután a díjmentesség csak egy meghatározott és forgalmi szempontokból nem eléggé leszakaszolható szempontból lett megállapítva. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag a Kassa, illetve Sátoraljaújhely felől érkező forgalom, illetve innen távozó forgalom, amelyik Debrecen, illetve Tiszaújváros felé menne tovább, ezeken a településeken halad keresztül. Ez azt jelenti, hogy amennyi áldást hozott volna az autópálya, ebben a pillanatban annyi átkot hoz ezekre a településekre, hiszen a vállalkozások egy része nem tudja vagy nem akarja megvenni azt a matricát, amire itt szükség lenne.
Éppen ezért szeretném kérni azt, hogy vizsgálják meg annak a gazdaságosságát, hogyan lehet az M30-as miskolci elkerülő szakasz díjmentességét meghosszabbítani. Teszem ezt azért is, mert az a mi tapasztalatunk, akik szintén körülnéztünk Európában, hogy a válsághelyzetben lévő területeken az ingyenes autópálya-használat jelentősen javítja a gazdaságosságát a különböző vállalkozásoknak. Tudom, hogy ez némi bevételkiesést jelent, ugyanakkor mellé kell tennem majd azokat a kiadásokat, amelyek akkor jelennek meg, amikor ezeken a településeken részben az összekötő, részben pedig a belterületi utakat kell majd sajnos rövid időn belül felújítani.
Éppen ezért kérem miniszter urat (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy tegyen olyan lépéseket, amelyben felméréseket végeznek…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me