KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Ettől valóban tragikomikussá válik a kezdeményezése.
Tisztelt Ház! Ennyit a mentelmi jogom felfüggesztését kezdeményező legfőbb ügyészi indítványról. Ítélje meg mindenki, hogy szakmailag mennyire megalapozott és politikailag mennyire motivált a kezdeményezés. (Dr. Kövér László: A bíróság dolga!)
Engedje meg a tisztelt Ház, hogy még egy metszetét érintsem ennek a kérdésnek. Polt Péter legfőbb ügyész a múlt pénteki televíziós műsorban azt mondta, hogy az ő esetében jelentéktelen összegű vadászati tételről van szó.
(17.30)
Ő így fogalmazott: 3 ezer forint kilogrammja az általa kilőtt trófeának. Mert most már azt mondja, hogy lőtt. Nos, hogy világosan lássuk: a Sefag Rt. 2003. március 1. és 2004. február 29-e között közzétett árjegyzéke szerint egy 6-6,99 kilogramm gímbikatrófea ára 275 ezer forint plusz 1500 forint/10 gramm, azaz mondjuk, egy 6,2 kilogrammos trófea értéke, amit a kilövés után meg kell fizetni, 1 millió 205 ezer forint. Valóban tragikomikus, tisztelt Ház, hogy egy magas közjogi méltóság ilyen vadászmúlt után ekkora tájékozatlanságot árul el. Lehet, hogy célszerűbbnek tartja Simicska egykori mondása mögé bújni a felelősségvállalás helyett. (Folyamatos zaj és közbeszólások a Fidesz soraiból.)
Tisztelt Ház! Sokszor utaltam a Polt Péter legfőbb ügyész által használt kifejezésre: tragikomikus. Az egész történet megismertetése, amelynek megkíséreltem a végére járni, és ami tulajdonképpen saját értékeléseim szerint államtitkári megbízatásom végét is jelentette (Zaj, derültség és taps a Fidesz soraiban.), lehetséges, hogy sokakban ellenérzést váltott ki. De talán felolvasva két mondatot egy közvadászatokat taglaló, hozzám érkezett levélből, világossá teszi a kialakult helyzet tarthatatlanságát. Csak két mondat, képviselőtársaim. “E nagy értékű ajándékok mély emlékeket hagytak a környező falvak lakosságában, ahonnan a hajtók, erdei munkások, erdészek kikerültek és közreműködtek, akik szinte éhbérért dolgoztak az erdőn.” (Közbeszólásra:) Ne firtassa, képviselő úr! “A különbség csak annyi, hogy az előző rendszerben csak egyetlen párt embereit kellett potyavadászattal kiszolgálni, de most mindegyiket ki kell. Egyiket, mert most van hatalmon, a másikat meg azért, mert lehet, hogy ismét ő következik.”
Tisztelt Ház! Néhány nap választ el bennünket a karácsonytól. Ilyenkor nagyobb hangsúlyt adunk annak a vágyunknak, hogy a szeretet, a béke, a hit és a remény lángja ki ne aludjon bennünk. Ennek a szem előtt tartásával kérem az Országgyűlés döntését. (Taps a kormánypártok soraiban. - Zaj, közbeszólások a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me