ARATÓ GERGELY

Full text search

ARATÓ GERGELY
ARATÓ GERGELY oktatási minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mindig örömmel hallom azokat a hozzászólásokat, amelyek a kistelepülések problémáira hívják fel a figyelmet, hiszen valóban ezeknek a településeknek számos problémája van, valóban az ott élő emberek joggal érzik gyakran azt, hogy nem adatik számukra egyenlő lehetőség a városban vagy a nagyobb településen élőkkel szemben. Jogos tehát ez a fajta érzés.
Mi a dolgunk, mi a lehetőségünk? A kormányzatnak arra van lehetősége, hogy olyan kereteket szabjon, olyan lehetőségeket teremtsen, amelyek megnyitják a kistelepülések számára is azt az utat, hogy a más településekkel azonos színvonalú oktatást, egészségügyi ellátást, szociális ellátást biztosítsanak. Mert akkor van jövője a kistelepüléseknek, ha az ott élők megkaphatják mindazt, amit a nagyobb településeken élő társaik. Ehhez pedig az okos szervezésen, az összefogáson, a rendelkezésre álló eszközök jó kihasználásán keresztül vezet az út.
Azt kérem a képviselő úrtól is, hogy ezt a folyamatot segítse. Nekünk, az Országgyűlés képviselőinek az a dolgunk, hogy tájékoztassunk, hogy elvigyük azokat az információkat, amelyekkel rendelkezünk és rendelkezhetünk, hogy mondjuk, ne állítsunk olyan téves információkat, mint a képviselő úr állított a gázáremeléssel kapcsolatban, hanem hogy a valóságot megismerve ezt elmondjuk azoknak a választóknak, azoknak a településeknek, amelyeknek segítségre van szükségük.
Ha így fogunk viselkedni, akkor tudunk majd segíteni az olyan településeknek, mint Petőfiszállás, ahol örömmel hallom, hogy óvodát építenek. Remélem, hogy gyerek is van hozzá, aki ebbe az óvodába fog járni, mert ha ez így van, képviselő úr, akkor biztos vagyok abban, hogy Petőfiszállásnak és sok-sok magyar kistelepülésnek van jövője.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me