ARATÓ GERGELY

Full text search

ARATÓ GERGELY
ARATÓ GERGELY oktatási minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Bizonyára nem bántódik meg, hogyha nem adok részletes választ, csak felhívom a figyelmét arra, hogy az imént már idézett költségvetési törvénymódosítás az ön által említett paragrafushelyeket a költségvetési törvényben hatályon kívül helyezte, tehát azt a fajta javaslatot egy jobb javaslattal helyettesítette, amelyik alap- és kiegészítő normatívára választotta volna szét az iskolák és óvodák normatív támogatását, és ezt az ön által említett 50, illetve 75 százalékos létszámhatárhoz kötötte volna.
Ugyanakkor el kell mondanom, hogy az önhibájukon kívüli, tehát az önhikis támogatáshoz az eddigi szigorúbb létszámkövetelményeket kellett teljesíteniük a településeknek, tehát nehezen értem az a paradoxont, ami a képviselő úr hozzászólásában szerepelt, mert ha azt tudták teljesíteni, akkor ez a másik létszámhatár sem okozhatna gondot.
De, képviselő úr, azt hiszem, hogy nem ez az ön hozzászólásának lényege, hanem az, hogy a fülöpháziaknak és minden embernek, aki ilyen kistelepülésen él, ahol ilyen kisiskolába jár a gyerek, milyen jövőt tudunk kínálni, mi az a lehetőség, amit kínálunk. És, képviselő úr, azt tudjuk csak mondani, hogy a fülöpháziaknak is az az érdeke, hogy minden egyes gyerek egyenlő, jó minőségű oktatást kaphasson. Az az érdekük, hogy ne vigyék el az erre tehetősségük, anyagi lehetőségeik vagy szándékaik szerint képes szülők a gyerekeket más településekre, mint ahogy ez nagyon sok kistelepülésen történik, hanem ott, a településen maradhasson meg az oktatás és maradhasson meg az iskola, de olyan színvonalon, hogy érdemes legyen ott tartani a gyerekeket azon a településen, mert ez jelent továbbélést a településnek.
Erre pedig a megoldás, képviselő úr, alapvetően az összefogás, a közös lehetőségek kihasználása és az oktatás olyan megszervezése, hogy a rendelkezésre álló forrásokból megfelelő minőségű oktatás lehessen minden kistelepülésen. Mi ezt támogatjuk, képviselő úr, és ehhez kérjük az ön támogatását is. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me