FARKAS SÁNDOR

Full text search

FARKAS SÁNDOR
FARKAS SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Még egy kérdésre, egy önálló indítványra szeretném felhívni a figyelmüket. Valamikor az ősz folyamán - ha jól emlékszem, október első hetében - egy kérdést intéztem a Környezetvédelmi Minisztériumhoz a Kurca, Csongrád megye egyik fontos belvízelvezető rendszerének a tiszta vízzel való ellátására, mivel komoly halpusztulás és környezeti károsodás történt ebben a régióban, ezen a vízfelületen. Mivel ez a Körösből kapná elméletileg a vizet - amit nem kap -, tehát egy holtággá nyilvánított belvízrendszerről van szó.
A kivizsgálás a mai napig nem történt meg, vagy lezártak mindenféle ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozást, hogy ki szennyezte el ezt a vízfelületet, ezt a vízmennyiséget, de sajnos ez visszatérő gond, mert nemcsak egy évben, hanem több évben is előfordult. Ezért nyújtottam be azt a módosító indítványt, amellyel szeretném elérni azt, hogy ez a vízrendszer tiszta minőségű, a turizmus, az öntözés, a horgászok, a halászat számára is biztonságot nyújtson.
De természetesen ez csak egy részmegoldás, mert szeretném azt is kérni képviselőtársaimtól egy másik módosító indítványban, ahol a Hármas-Körösön lévő bökényi duzzasztómű - amely 1906-ban épült és az én gyerekkoromban még működött - felújítása és rekonstrukciója megtörténhessen, mert akkor már ilyen kérdéseket, ilyen kérvényeket nem kell az Országgyűlés elé terjesztenem, mert ennek a térségnek, Csongrád megye, Békés megye északi-középső részének teljes mértékben megoldaná az öntözővízzel, a jó minőségű Körös-vízzel való ellátását, ugyanakkor egyben nemcsak öntöző- és belvízrendszerként, hanem árvízvédelmi műként is szolgálhatna, ha ezek a rekontstrukciós munkálatok elkészülnének. Természetesen nem önálló indítványként, hanem majd az NVT II-ben szeretném, ha támogatnák.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me