PÁSZTOHY ANDRÁS

Full text search

PÁSZTOHY ANDRÁS
PÁSZTOHY ANDRÁS földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársam! Az ön által felvetett kérdés nagyon fontos, hiszen a magyar vidéken élő mezőgazdasággal foglalkozók nap mint nap érzékelik, hogy milyen károkat okoznak az avatatlan kezek, amikor megdézsmálják a táblán a kukoricát vagy bármilyen terményt és terméket. Ugyanezt tapasztaljuk az erdőkben is, tehát nagyon fontos, amit a képviselőtársam felvet.
Éppen ezért nagyon fontos, hogy 1997 óta törvény rendelkezik arról, hogyan lehet a mezei őrszolgálatot működtetni, felállítani, és a forrásokat hogyan lehet és hogyan kell biztosítani az őrszolgálat működéséhez. Nagyon fontosnak tartom azt is, amit jártamban-keltemben tapasztalok a vidéken, hogy a gazdálkodók, a vállalkozások, a termelők is nagyon fontosnak tartják, hogy a mezőőrszolgálatot valahogyan ők is segítsék, támogassák. Általában az önkormányzatokkal megállapodnak a gazdálkodók és a termelők, és az önkormányzatokon keresztül igyekeznek segíteni ezt az őrszolgálati munkát.
Sajnálatos módon azt kell mondjam, hogy a mezei őrszolgálat támogatására a minisztériumnak 2005-ben nem áll rendelkezésére forrás, éppen ezért az elmúlt hetekben fölvettük a kapcsolatot a Pénzügyminisztériummal. Keressük a forrást, keressük azokat a megoldásokat, hogy hogyan lehetne a rendeletet közösen kiadni, mert az önkormányzatok így is már finanszírozzák az őrszolgálatot, és azt a megoldást keressük az önkormányzatokkal a Pénzügyminisztériummal közösen, hogy hogyan lehet a hátralévő időszakban, ha úgy tetszik, utólagos finanszírozást is biztosítani a mezei őrszolgálatra.
Éppen ezért tartom fontosnak a képviselőtársam felvetését, mert ez napirenden lévő ügy, a minisztériumunk vezetése részéről is, illetve a pénzügyminiszter úrral, illetve munkatársaival abban állapodtunk meg, hogy most, az ősz folyamán újragondoljuk, forrást keresünk rá, és biztosítjuk az önkormányzatok felé a mezőőrszolgálat forrását.
Köszönöm a meghallgatást.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me