TATAI-TÓTH ANDRÁS

Full text search

TATAI-TÓTH ANDRÁS
TATAI-TÓTH ANDRÁS (MSZP): Tisztelt Államtitkár Úr! A tavaszi, kora nyári hisztériakeltés és álbotrányok lecsendesedtek ugyan, mégis élénk érdeklődés kíséri a felvételi eljárás szabályainak változásáról szóló híreket.
A középiskolában megszerezhető tudásra épülő felvételi szisztéma jól vizsgázott 2005-ben, néhány kisebb korrekcióra azonban szükség van. A szaktárca a ponthatárok kihirdetése után azt ígérte, hogy a tapasztalatok értékelését követően, még az ősz folyamán elvégzi a szükséges változtatásokat. Azóta a minisztérium is több ízben jelentett be változásokat, és nem csökkent azok száma sem, akik diákok százezreinek sorsával játszva politikai csatatérré kívánják változtatni az iskolákat. Ahogyan a labdarúgó-mérkőzésen sem lehet a kezdőrúgást követően átírni a szabálykönyvet, úgy a diákok igénye is jogos, hogy a rájuk vonatkozó szabályok pontos ismeretében legyen lehetőségük dönteni a jelentkezésről. Kérem államtitkár urat, hogy segítse a diákok és szüleik tisztánlátását a felvételi vitás kérdéseiben, adjon hiteles választ a legnagyobb érdeklődésre számot tartó kérdésekre.
Kérdezem államtitkár úrtól, hogy milyen elvek alapján döntött a tárca a felvételi eljárás szabályainak megváltoztatásáról, és milyen változtatások érintik a továbbtanuló diákokat. Mikor lépnek életbe az egyes változások? Biztosított-e, hogy minden diák megfelelő időben értesüljön a változásokról, mielőtt meg kell hozni a jelentkezéssel kapcsolatos döntéseit?
Várom államtitkár úr válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me