MÁRTON ATTILA

Full text search

MÁRTON ATTILA
MÁRTON ATTILA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Nagyon sajnálom, hogy a miniszterelnök úr annak ellenére, hogy egyébként ő maga hirdette meg azt, hogy itt a parlamentben beszéljük meg a vitás, problémás kérdéseket, nem szakít időt arra, hogy bejöjjön; így aztán, miniszter úr, önnek tenném föl a kérdéseimet.
Ahogy egyre inkább közeledik az ősz, és reggelente romlanak a látási viszonyok, úgy nő a ködösítés a Budapest Airport Rt. ügyeit illetően. Hogy csak néhányat említsek a mára már tucatnyira duzzadt botrányos ügyekből:
Az 1-es terminál túlméretezett felújítási költségvetése ügyében - 2 milliárdról 10 milliárdra nőtt a költségvetés - érdekes módon nincs vizsgálat, nincsenek felelősök, nincs rá magyarázat, miért történt mindez.
Törvénytelen privatizációs eljárást folytatott az ÁPV Rt., ezt most már bíróság jogerős ítéletben is kimondta. A múlt héten a miniszterelnök kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy vajon kíván-e vizsgálatot indítani az ügyben, meg kívánja-e nevezni, hogy kik a felelősek, hogy a kormány tudatosan törvénytelenséget követett el a privatizációs eljárás kapcsán. Itt sincs válasz.
És most itt van a legutóbbi titkolózás, ködösítés a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a Budapest Airport Rt. között kötött vagyonkezelési szerződésről, amely állítólag titkos záradékokat, részeket is tartalmaz.
Tisztelt Miniszter Úr! Csak nem valami mutyizás áll itt is a háttérben, mint a Malév félresikerült, botrányos privatizációs kísérlete során végül is kiderült? Mire ez a nagy ködösítés, mire a titkolózás? Miért nem indított már a miniszterelnök végre vizsgálatot a botrányt keltő ügyekben, és miért nincs itt a miniszterelnök, ha egyébként ő maga mondta azt, hogy ezeknek a kérdéseknek a megbeszélési helyszíne a parlament kell hogy legyen, és azokra a kérdésekre a parlamentben kell választ adni, amelyek különböző ügyek kapcsán fölvetődnek?
Várom a válaszát, miniszter úr. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me