DR. KONTRÁT KÁROLY

Full text search

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Urak! Kovács Zoltán képviselőtársammal együtt a pápai Tarczi Lajos Általános Iskola címzett támogatására nyújtottunk be módosító indítványt az oktatási cím kiegészítésére. Ez az iskola 2003 nyarán jött létre két iskola összevonásával, amelyről az önkormányzat képviselő-testülete 2003 februárjában döntött: a korábbi Belvárosi és Nagy László Általános Iskolák összevonásával jött létre ez az iskola, több mint 700 diák jár ide. A jelenleg 36 tanulócsoport felmenő rendszerben évente kettővel csökken, és az intézmény évfolyamonként 3 tanulócsoportos, 24 osztályos iskolává alakul át. A viszonylag magas tanulólétszám, az ellátott kistérségi közoktatási feladatok, valamint az intézmény pedagógiai programjában megfogalmazott emelt szintű oktatási tevékenységéhez szükséges feltételek biztosítása érdekében szükséges a beruházás megvalósítása.
A fentieken túlmenően azt is szeretném elmondani, hogy az önkormányzat saját forrásból nem képes valamennyi intézményében a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló, többször módosított 11/94-es MKM rendelet 7. mellékletével kiadott kötelező eszköz- és felszerelési jegyzékben, illetve a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségéről szóló 1998. évi XXIV. törvény által előírtak teljesítésére, ezért kérjük a módosító javaslatunk támogatását. Egyébként erre korábban kormányzati forrásból is támogatást vagy biztatást kaptunk. Ennek ellenére ez a támogatottak között nem szerepelt.
Abban bízunk, hogy arra is tekintettel, hogy az önkormányzat a maga módján, a maga eszközeivel mindent megtett annak érdekében, hogy ez az iskola eredményesen, gazdaságosan, hatékonyan működjön, ez a címzett támogatás, illetőleg ennek a megvalósítása elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy ez a - még egyszer mondom - jelenleg több mint 700 diákot foglalkoztató, 700 diákot tanító intézmény megfeleljen a kor színvonalának, megfeleljen az oktatási hagyományoknak, hiszen ez Pápa városában eddig is elismert, kiváló színvonalon teljesítő iskola volt.
Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me