GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Amikor Nagy Kálmán képviselő úr hozzászólására reagálva megnyomtam a gombot, akkor még azt gondoltam, hogy azt fogom mondani, hogy köszönöm szépen képviselő úr elismerő szavait, mert most legalább végre hozzányúlunk a Zala Megyei Kórházhoz. Nem úgy, mint az előző négy évben, amikor végig sikertelenül próbáltuk ezt tenni.
Szeretném megnyugtatni a képviselő urat, hogy ez a program az én ismereteim szerint az első forinttól az utolsóig egyeztetve van a megyei kórházzal is. Egy nagyon hosszú előkészítő munka eredménye, hogy sikerült ezt a programot így összeállítani, mert ez eredendően egy többmilliárdos program lett volna. Én itt inkább köszönetet mondok a kórház vezetésének is, aki közreműködött abban, hogy ezt a programot úgy átdolgozzák, hogy ebbe beleférjen.
Itt már áttérek, és így van szerencsém Pap képviselő úr hozzászólására is reagálni. Képviselő úr, önök is tudják mind a ketten, hogy a költségvetésben határoztuk meg azt a lehetőséget, ami a címzett és céltámogatásra rendelkezésre áll. Tehát amikor valaki arról dönt, hogy itt új tételeket kellene beemelni, akkor arról is kellene dönteni, hogy helyette melyiket változtassuk meg, mert a keret nem növelhető, azt ma nem tudjuk megtenni, mert azt eldöntöttük a múlt év végén. Tehát minden körülmények között az egyensúly is a mi felelősségünk, együtt kell őrködni ezen. Tudom, önöknek erre az a válaszuk, hogy a kormánypártok feladata az egyensúlymegőrzés. (Dr. Horváth János: Így van.) Mi ezt meg is tesszük, csak akkor meg tisztelettel kérem az önök megértését, hogy azok az indítványok, amelyek tényleg a Házszabály szerint nem köthetők, azok házszabályszerűtlenek.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me