JUHÁSZ GÁBOR

Full text search

JUHÁSZ GÁBOR
JUHÁSZ GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselő Úr! A Magyar Köztársaság 2005. évi költségvetése a 47 önkéntes tűzoltóság működéséhez mintegy egymilliárd forint állami támogatást biztosít, és ez a BM fejezeti kezelésű előirányzatok között került jóváhagyásra. Ez azt is jelenti, hogy bár elvileg a tartalékképzés felelőssége 10 százalékos mértékig itt is jelen lett volna, azonban a Belügyminisztérium kérésére a kormány előtt eltekintett, így gyakorlatilag ezt az egymilliárd forintot egytizenketted részenként havonta rendben átutaljuk a tűzoltóságok felé. Ebben év elején volt egy kis döccenő, de kétségkívül így van.
Ez azt is jelenti, hogy e mellett a működési támogatás mellett még az idei költségvetési évben külön 70 millió forintot biztosítunk arra, hogy új köztestületi tűzoltóságokat hozhassunk létre, hiszen az a célunk, hogy Magyarország területén mindenütt 20 perc alatt legyen az az idő, míg egy káreseményhez, tűzesethez vagy műszaki mentéshez a tűzoltók kivonulnak. Vagyis én úgy gondolom, hogy az önkéntes köztestületi tűzoltóság vonatkozásában a kormány és a Belügyminisztérium mindent megtesz azért, hogy a működés feltételei az előző évektől jobb színvonalon és folyamatosan megvalósuljanak.
Az, hogy egy támogatás egy olyan szervezetnél, ahol ön is tisztségviselő, adott esetben késik, úgy gondolom, érdemben nem befolyásolja a tűzoltók és az állampolgárok közötti jó kapcsolat, illetve a tűzoltók munkájának eredményeként fennálló biztonság kérdéskörét.
Köszönöm szépen a figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me