SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Köszönöm szépen. Államtitkár úr, az ön válaszával egyetlen probléma volt, hogy nem figyelt oda egészen pontosan az én kérdésemre. Ugyanis én nem a köztestületi tűzoltóságokról, nem az önkéntes tűzoltóságokról, hanem az önkéntes tűzoltó-egyesületekről beszéltem. Ezt a kérdéskört az év első három hónapjában elrendeztük, miután interpellációs és azonnali kérdéseim arra a döntésre juttatták a Belügyminisztériumot, hogy valóban egytizenkettedes havi bontásban ki kell utalni a köztestületi tűzoltóságoknak azt az egymilliárd forintos nagyságrendet, mégpedig a 10 százalékos állami tartalék fenntartása nélkül.
Itt arról a 300 millió forintról van szó, tisztelt államtitkár úr, amelyet az önkéntes tűzoltó-egyesületek működési feltételeinek, technikaieszköz-fejlesztéseinek, parancsnoki képzésének, tűzoltószertárak felújításának a támogatására biztosít a kormány. A Magyar Tűzoltó Szövetség, amelynek valóban én is tisztségviselője vagyok, január 31-én ezt a pályázati kérelmet felterjesztette önökhöz. Nemcsak a Magyar Tűzoltó Szövetség pályázati támogatása késik, hanem annak a több mint ötszáz magyar önkéntes tűzoltó-egyesületnek, amely a településeken elsőként tud beavatkozni a hivatásos és köztestületi tűzoltóságok mellett. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
A kérdés, tisztelt államtitkár úr, arra irányul, hogy mi lesz az önkéntes tűzoltó-egyesületekkel. Ennyire nem lehet nagy baj, hogy még 300 millió forintot is fél évig húzunk, míg kifizetünk. Köszönöm és várom válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me