VÉGH TIBOR

Full text search

VÉGH TIBOR
VÉGH TIBOR (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Parlament! Az ember nem szívesen szól hozzá szinte utolsóként ezekhez a kérdésekhez, de ha a közbeszerzésekről beszélünk, akkor emlékszünk arra is, amikor közbeszerzés nélkül történtek beruházások az útépítéstől kezdve egypár dologig. Az sem volt túl elegáns. Az, hogy az embernek ősz a haja, még nem jelenti azt, hogy az emlékezete is romlik.
Emlékszünk arra is nagyon jól, amikor a két forduló között 2002-ben bizonyos típusú döntéseket az akkori Fidesz-kormány meghozott székházügyben. Hál’ istennek a döntőbizottság később bírságokkal jutalmazta ezt a tevékenységet; közbeszerzésről volt szó.
Egyébként itt a remek lehetőség, az önkormányzatok java részében most jobboldali vezetés van, nagyon egyszerűen meg lehet oldani ezt a problémát, és nem fordul majd elő az, ami Gyálon, az én városomban, ahol lakom, előfordult, hogy egy nagy cég, egy majdhogynem multinacionális cég kapta meg a több milliárd forint értékű csatornaberuházást a helyi kisvállalkozók konzorciumával szemben. Ezt az önkormányzatot is jobboldali polgármester vezeti.
Azt gondolom tehát, hogy kár ezekkel a rémdrámákkal foglalkozni. Itt valóban az van, ami az anyagból kitetszik, hogy megköszöntük a Közbeszerzések Tanácsa és a Közbeszerzések Döntőbizottsága munkáját, és mindannyiunk közös dolga, hogy ez ne így legyen. Ha kell, törvénymódosítással, ha kell, egymásra történő odafigyeléssel. Azt természetesen megígérhetem, hogy a következő időszakban nagyon erőteljesen fogunk figyelni minden olyan közbeszerzésre, amelyik legalábbis korrupciógyanús. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me