ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Soron következik az egyes munkaügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/4304. számon, az egységes javaslatot pedig T/4304/35. számon kapták kézhez a képviselők. Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, így záróvitára is sor kerül.
Az alkotmányügyi bizottság a benyújtott törvényjavaslatról T/4304/39. számon készítette el ajánlását. Tájékoztatom önöket, hogy az ajánlás 2., 4. és 5. pontjait az előterjesztő visszavonta, így ezekre nem nyílik meg a vita, és szavazni sem fogunk róluk.
Kezdeményezem, hogy a további javaslatokat összevontan tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés jól látható többsége az indítványt elfogadta.
Megnyitom a záróvitát az ajánlás 1., 3., 6. és 7. pontjaira. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni ötperces időkeretben. (Nincs jelentkező.) Nem jelentkezett senki sem.
(18.10)
Tisztelt Országgyűlés! Akkor a záróvitát lezárom.
Most a módosító javaslatokról döntünk az ajánlás 1., 3., 6., 7. pontjai szerint, amelyeket az előterjesztő támogat. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e ezeket. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 200 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 164 tartózkodás mellett elfogadta.
Most a zárószavazás következik. Megkérdezem, van-e valakinek ezzel kapcsolatban észrevétele. (Senki sem jelentkezik.) Nem jelentkezett senki sem.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/4304. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 195 igen szavazattal, 168 nem szavazat ellenében, 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me