DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS

Full text search

DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS
DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság előadója: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az előttünk lévő ügy mindenesetre egy szempontból békésebb az előzőnél, hiszen itt a mentelmi bizottság, mint azt hallották, egyhangúlag azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy az adott ügyben Juhászné Lévai Katalin országgyűlési képviselő mentelmi jogát ne függessze fel.
A történetről csak annyit, hogy ez a megkeresés is a békétlenkedő Hajdú megyéből érkezett. (Moraj.) 2005 februárjában megjelent egy könyv Hajdú megyében, Debrecenben Vörös polip címmel, és ennek a könyvnek a fejezetei sűrűn visszatértek Juhászné Lévai Katalinra, és Juhászné Lévai Katalin ügyvédje útján a könyvben foglalt állítások és minősítések miatt, becsületsértés és rágalmazás miatt büntetőfeljelentést tett a Hajdú Megyei Bíróságnál. Az indítványt később meglátva 2006 októberében Tóth Attila sértettnek érezte magát, és az indítvány alapján, a bírósághoz intézett megkeresés alapján ugyancsak feljelentette Juhászné Lévai Katalint. Ez a papír megjárta a Legfőbb Ügyészséget is, mert a bíróság átküldte oda, az ügyészség azonban megállapította, hogy nem történt bűncselekmény, és visszatette a bíróságra. Ez a papír 2007 novemberében érkezett ide, az Országgyűléshez, és most önök előtt van.
A további részletek helyett felhívnám a figyelmet arra, hogy a bizottság ezt egyhangúlag javasolta; azt is megjegyezném ugyanakkor, hogy az indoklás tekintetében voltak viták és véleményeltérések a bizottságon belül, de abban egyetértett mindenki, hogy itt a közszereplők egymás közti vitájáról van szó, valamint arról, hogy a bírósági irat alapján tett feljelentés mégsem tekinthető olyannak, mintha ez valami nagy nyilvánosság előtt elkövetett cselekmény alapján történt volna.
Tehát azt javasoljuk a tisztelt Országgyűlésnek, hogy az adott ügyben ne függessze fel képviselőtársunk mentelmi jogát. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me