LÁSZLÓ TAMÁS

Full text search

LÁSZLÓ TAMÁS
LÁSZLÓ TAMÁS (Fidesz): Köszönöm a szót. Tóth Károly képviselőtársam nemzetbiztonsági ügyről beszélt, én viszont köztörvényesről beszéltem. Tehát óriási különbség van a kettő között. Egy nagyon fontos dolgot hadd mondjak önnek, képviselőtársam: a már elvonult Keller képviselőtársunk 146 ügyet próbált meg az Orbán-kormány nyakába varrni. Ebből hat jutott bírósági szakaszba, és egy sem állt meg, kérem szépen. (Babák Mihály: Le is bukott.) Kezdjük ezen a ponton a dolgot!
Tátrai államtitkár úrnak: én olvasnám tovább, sajnos, elment a kolléganőm, olvasnám tovább a 222. oldal idézetét, amiben a következő szerepel az utolsó bekezdésben: “A bevallások teljes körű feldolgozásának hiányában az APEH adatszolgáltatása mind a kintlévőség, túlfizetés összege, a gazdálkodási formák szerinti megoszlása, mind az értékkövetés számított értéke tekintetében csak az adott feldolgozási időpontban megfelelő helyzetet tükrözi. (Varga Mihály, Domokos László és Gőgös Zoltán közbeszól.) A zárszámadási törvényjavaslatban szereplő adatok ezért pontatlanok, elemzésre alkalmatlanok. E pontatlanságért a beszámolót készítő OEP felelősségel nem tartozik, a törvény értelmében a szolgáltató adatok valóságáért az APEH felelős.”
Ebben egy sor olyan dolog van, amiről érdemes beszélni. Egy adalékot még mondanék a saját kerületemből, ami, úgy gondolom, a zárszámadáshoz szintén hozzátartozik. Van nálunk egy észak-pesti kórház, abban hűtlen kezelés folytán 500 millió forintot többszörösen meghaladó hűtlen kezelésben rendelt el nyomozást a Legfőbb Ügyészség. Ebből a szempontból megint csak érdekes adalékokhoz jutunk, hogy nemcsak országos, kormányzati szinten, hanem helyi szinten is ugyanezek a problémák jelentkeznek. Azt hiszem, jobb magukba szállni, mint bennünket piszkálni. Itt egy hálózat működik, amelyik bizony a pénznek nemcsak a behajtásával, hanem az elköltésével is foglalkozik.
Köszönöm a szót. (Taps az ellenzéki padsorokban. - Babák Mihály: Fejétől bűzlik a hal.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me