TÁTRAI MIKLÓS

Full text search

TÁTRAI MIKLÓS
TÁTRAI MIKLÓS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Folytatnám ott, ahol az előbb az idő lejárta miatt abba kellett hagyni. Tisztelt László Tamás Képviselő Úr! (Domokos László: Visszaéltek a szólás jogával. - Varga Mihály: Már megint?) Önök, ha a közszolgáltatások finanszírozásáról beszélünk, három dolgot szoktak mondani. A közszolgáltatások nem csökkenhetnek, nem nőhet a költségvetés hiánya, és nem lehet többletbevételből finanszírozni ezeket a közszolgáltatásokat, mert akkor a nemzetrontó kormány pénzbehajtást folytat, és ez borzasztó.
Kedves Képviselő Úr! Végig kellene azt gondolni, hogy ha semelyik módon nem lehet a közszolgáltatást finanszírozni, akkor hogyan lehet az adott közszolgáltatást finanszírozni. Térjünk rá a konkrét ügyre, amit ön említett, az egészségügyre, az Egészségbiztosítási Alapra; pénzbehajtás - az önök szavaival élve. Az Állami Számvevőszék a következőt fogalmazta meg az Egészségbiztosítási Alap kapcsán, egyetlen kritikaként: az auditor korlátozás nélküli figyelemfelhívást fogalmazott meg az APEH járulék-kintlévőségeinek tartalmával összefüggésben. Ön ezt negatív összefüggésben emlegette. Ha ezt a javaslatát a Számvevőszéknek megfogadjuk, és az a dolgunk, hogy megfogadjuk, tisztelt képviselő úr, akkor ebből pénzbehajtás fog következni, hiszen az egészségügyet finanszírozni kell. Ez a megállapítás nem a kormányt marasztalja el, ez a megállapítás azt mondja, tisztelt képviselő úr, hogy sokan nem fizették be az APEH-nek azokat a járulékokat, amelyeket be kellett volna fizetni, ezért az Egészségbiztosítási Alapban hiány keletkezett, és az APEH-nek az a dolga, az a kötelessége, ezért fizetjük őket mindannyian adófizetőként, hogy ezeket a be nem fizetett járulékokat beszedje.
Amennyiben tehát az ön figyelemfelhívása alapján is a Számvevőszék felhívásának a kormány eleget tesz, akkor ebből az fog következni, tisztelt képviselő úr, hogy be kell szedni, és be is fogjuk szedni a be nem szedett járulékot, és az is következik persze, hogy az Egészségbiztosítási Alap költségvetése 2006-ban korlátozás nélkül, teljes mértékben rendben van.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me