DR. PUSKÁS TIVADAR

Full text search

DR. PUSKÁS TIVADAR
DR. PUSKÁS TIVADAR (KDNP): Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Pinkamindszent csodálatos kis Vas megyei falu, korábban vasúti határátkelőhely volt Ausztria felé. A buszközlekedés megindulása óta reggel hét órakor indult a busz a városba, Körmendre. A középiskolások, a munkába menők, a kórházba például vérvételre, szakrendelésre induló nyugdíjasok közlekedése megoldott volt. A járatot szeptember 1-jével értesítés nélkül megszüntették, az előzetes egyeztetésen a falu önkormányzata tiltakozott a megszüntetés terve ellen.
Más. A vasúti közlekedésben a gazdaságtalanul működő vonalak megszüntetésének nevezik a tömegközlekedés alapfeladatának, a hozzáférhetőség biztosításának a semmibevételét. Gazdasági okokra hivatkoznak, s települések tömegközlekedését lehetetlenítik el, emberek ezreinek lehetőségeit csökkentik, egyenlőtlenséget teremtenek, megosztják az embereket. Egy esztendeje ígérték, hogy javítják a Dunántúlon is az intercity-járatok menetrendjét, kocsiparkját, ehelyett állandóak a késések, a vágányzárak. A korábban kiépített vasúti hálózat karbantartása elengedhetetlen, a meglévő értékeinkkel törődni kell.
Tisztelt Államtitkár Úr! Nyugtasson meg, ugye, tévedek, amikor azt hiszem, hogy azért lehetetlenítik el a ma még működő nagy rendszereket, a MÁV-ot, a tömegközlekedést, az egészségügyet, hogy olcsó pénzért felvásárolhassák a nemzeti vagyont, nemzeti értékeinket. Ugye nem tesznek tönkre egy újabb kicsi települést a zabolátlan nyereségszerzési vágy érvényesítésével? Ugye visszaállítják Pinkamindszenten a hétórás autóbuszt? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ugye végrehajtják a beígért dunántúli intercity-közlekedés fejlesztését is?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiból.)
(16.30)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me