ÖRVENDI LÁSZLÓ JÓZSEF

Full text search

ÖRVENDI LÁSZLÓ JÓZSEF
ÖRVENDI LÁSZLÓ JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm a szót. Elnök Úr! A 3094/6. módosító javaslathoz kívánok hozzászólni, ami a termőföld védelméről szóló törvényjavaslat 21. § (3) bekezdését tárgyalja.
Ebben az előterjesztésben volt egy olyan módosító javaslatom, hogy egészítsük ki ezt a (3) bekezdést azzal, hogy az a mezőgazdasági termelő, aki egyben a termőföld tulajdonosa vagy használója, és mezőgazdasági tevékenységéhez tanyát vagy gazdasági épületet kíván építeni, akkor ő ezen a területen az első módosító javaslatom alapján legalább 1500 négyzetméterig a földvédelmi járulékfizetési kötelezettség alól mentességet élvezzen. Ez a javaslatom, és ezt a javaslatomat a mezőgazdasági bizottság egyhangúlag elfogadta.
(23.10)
Sőt az 1500 négyzetmétert Kis Zoltán képviselő úr még kevesellte is, igaz, elég szolidan állapítottam meg ezt a területi nagyságot a javaslatomban. Ő már egy hektár nagyságban javasolta.
Végeredményben a jelenlegi 400 négyzetméteres területen alapvetően semmilyen értékes, használható mezőgazdasági beruházást nem lehet elvégezni, és ha a termelő a mezőgazdasági termelés érdekében akar tanyát vagy gazdasági épületet építeni, akkor ne terhelje földvédelmi járulékfizetési kötelezettség.
Kérem képviselőtársaimat, támogassanak ebben a javaslatomban.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me