JAKAB ISTVÁN

Full text search

JAKAB ISTVÁN
JAKAB ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Igen, mi azt keressük, hogy végleges, hosszú távra szóló, érdemi rendezés kerüljön megvalósításra. Mi szükségeltetik ehhez? Azt látjuk, hogy a szereplők, a különböző érdekképviseletek hogyan viszonyulnak. Látni akarjuk, hogy milyen birtokpolitikai koncepció van jelen pillanatban az asztalon - egy.
Kettő: még egyszer mondom, látni kell, hogy nem képes ma egyetlen állattenyésztő gazdaság sem - kivétel néhány nagybirtok, amely tőkeerős - földet vásárolni. A csőd szélén állnak, és már banki hiteleket sem kapnak. Azon állattenyésztő gazdaságok számára, rájuk hivatkozva akarjuk ezt a passzust megnyitni, ahol már nagy állat-, sertéstelepeken befejezték a termékenyítést, a búgatást. Azokra hivatkozva akarjuk most ezt megvalósítani. A szarvasmarha kivétel, mert most az fut éppen, de azért, mert túlzottan mélypontra zuhant, és innentől kezdve most már Európában is van elég gond a szarvasmarhafronton. De a sertésben, a baromfiban igenis hihetetlen mély válság van.
Tehát én azt gondolom, sokkal komplexebb ez a problémakör, hogy ezt rövid idő alatt, hirtelen megpróbáljuk egy huszárvágással megoldani. Nem megy, ezt nagyon alaposan át kell gondolni. Csak egyetlen problémát teszek ide most az asztalra. Egy: nem tudnak vásárolni földet, mert nincs rá pénzük. Kettő: mi történik azokkal a külföldi földbérlőkkel, akik 2500 hektárjával körülbelül 30-40 ezer hektárt bérelnek?
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me