ALMÁSSY KORNÉL

Full text search

ALMÁSSY KORNÉL
ALMÁSSY KORNÉL (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nem kiragadtam a mondatokat, előttem van az Observer médiafigyelője, amiben szó szerint benne foglaltatnak ezek a mondatok, amiket az előbb idéztem.
Valóban, az oktatás egy hosszú folyamat, de a miniszter úr az elmúlt öt évről beszélt. Akkor itt valami mégsem stimmel! Illetve még egy dolgot tudok feltételezni, hogy valószínűleg a koalíciós partner, a Magyar Bálint vezette oktatási tárca tevékenységét ítélte meg a miniszter úr. Akkor meg azt gondolom, önök között kellene rendet tenni, hogy az oktatás valójában miért jutott ilyen szintre, amilyen szintre jutott az elmúlt öt esztendőben.
Az elmúlt néhány évben, 2004-ben, 2006-ban, 2007-ben módosították a közoktatási törvényt. A közoktatási törvény módosításai gyakorlatilag teljesen követhetetlenek már nemcsak a törvényhozók számára, hanem a pedagógusok számára. Azt gondolom, hogy amikor reformról beszélünk, akkor erről is jó lenne szót ejteni.
Jó lenne végre olyan intézkedéseket és olyan reformokat hozni, amelyekkel a szféra nagy része egyet tud érteni, és amelyekben valamifajta konszenzus alakul ki. Úgy látszik, ezek a kérdések és Hiller miniszter úr szavai is azt mutatják, hogy az elmúlt öt év oktatáspolitikája teljes kudarc volt. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban. - Közbeszólás az MDF padsoraiból: Így van!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me