ARATÓ GERGELY

Full text search

ARATÓ GERGELY
ARATÓ GERGELY oktatási és kulturális minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Úgy van ez, képviselő úr, hogy amikor lerakta a papírját, és elkezdett a saját gondolataiból beszélni, abban a pillanatban sokkal könnyebben találunk már közös pontot.
Mert abban bizonyosan egyetértünk, képviselő úr (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Összevissza beszél!), hogy az oktatásnak elsősorban bizony nem szabályozásra, jogszabályi változásokra van szüksége, hanem arra, hogy több támogatást, több segítséget kapjanak az iskolák. Ha a miniszterelnök úr beszédét megfigyelte, márpedig a képviselő úr itt volt, akkor (Dr. Pósán László: Miért vonjátok ki a pénzt?) hallhatta azt a 10 pontot, amelyik egy vitaalap - amelyikről bizonyosan a képviselő úrnak és frakciótársának is van véleménye, aki ott kiabál ön mellett -, de ami lehetőséget teremt arra, hogy vitatkozzunk arról, helyes-e egy kollégiumi program; helyes-e az óvodáztatás kiterjesztése; helyes-e az, hogyha az ösztöndíjakon keresztül több segítséget kapnak a hátrányos helyzetű tehetséges hallgatók. És akkor beszélhetünk arról, hogy mi a helyes módszer, mi a helyes eljárás. (Dr. Pósán László: Tegyétek vissza a pénzt!)
Tehát, képviselő úr, ezek a programok persze az elmúlt öt év oktatáspolitikáján alapulnak, de abban egyetértünk, hogy új korszakra van szükség az oktatáspolitikában, arra, hogy több segítséget, több támogatást kapjanak az óvodák, az iskolák, a kollégiumok.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Szórványos taps a kormányzó pártok padsoraiban. - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Gyér taps!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me