DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! A Magyar Demokrata Fórum a középosztály pártjaként a tisztességes és a jogkövető emberek pártján áll, ezért számunkra elfogadhatatlan az a kezdeményezés, ami az ön tárcájának a kezdeményezése, hogy eltörölnék 2010-től a valódi, tényleges életfogytiglani börtönbüntetést. Azt javasolom a frakciónk nevében az államtitkár úrnak és a kormánynak, hogy ne azon törjék a fejüket, hogy az elítélt bűnözők kedvezményeit hogyan lehetne biztosítani, hanem inkább azon, hogy hatékonyabban védjék meg a tisztességes jogkövető állampolgárokat a bűnözőktől.
Tisztelt Államtitkár Úr! Meggyőződésünk, hogy nem helyes, ha többszörös és brutális visszaeső gyilkosok, pedofilok idővel újból társadalmi veszélyforrássá válnak. Az MDF álláspontja szerint a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés megítélése kapcsán az elsődleges kérdés nem a büntetés megtorló jellege, hanem a társadalom védelme. Ennek a büntetési nemnek a fenntartása vagy elvetése kapcsán mindenekelőtt azt kell mérlegelni, hogy a társadalom védelme milyen más eszközzel biztosítható megfelelően azokkal szemben, akik ügyében a bíróság indokoltnak tartotta, és ez mindössze 11 eset volt az elmúlt kilenc év kapcsán, ennek a büntetési nemnek a kiszabása.
Kérdezem az államtitkár úrtól: nincs fontosabb feladatuk most, így ősz elején, mint ezzel a kérdéssel borzolni a jogkövető emberek kedélyét? (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me