HORVÁTHNÉ DR. FEKSZI MÁRTA

Full text search

HORVÁTHNÉ DR. FEKSZI MÁRTA
HORVÁTHNÉ DR. FEKSZI MÁRTA külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Azt hiszem, ismételten itt a helye, hogy megerősítsem, hogy teljes mértékben egyetértünk azzal a lépéssel, amellyel mint a külügyi bizottság elnöke kezdeményezte a közös ülés elhalasztását. Teljes mértékben egyetértünk azzal a lépéssel, amelynek a Fidesz is részese volt, amikor az öt parlamenti párt szeptember 14-én, még a határozat elfogadása előtt indítványozta közös megbékélési dokumentum elfogadását.
Azt gondolom, hogy ennél nagyobb arcul csapást nem is kaphattunk volna, hiszen itt egységesen lépett föl valamennyi magyar politikai erő ebben a kérdésben. Nem hagyhatjuk szó nélkül, én pont a mai nap kérettem be a szlovák nagykövetet, hiszen pénteken nem tudtam e célból behívni a Külügyminisztériumba, mivel ő elnökével együtt Keszthelyen tartózkodott a V4-es találkozón.
Azt gondolom, hogy közösen meg kell találnunk minden olyan fórumot és nemzetközi lépést, ahol mind a kormány, mind a parlamentet alkotó valamennyi párt közösen, a nemzetközi pártokkal való együttműködéssel együttesen hallatja a szavát, és leszögezi azt, hogy az alapvető emberi joggal, emberi méltósággal ellentétes, és a közös és kollektív bűnösséget elfogadó dekrétum megerősítése elfogadhatatlan.
Fölvettük a kapcsolatot természetesen mi is valamennyi európai parlamenti képviselővel, tudom, hogy az elnök úr is ehhez ígéretet adott. Keressük a módját, hogy az Európai Parlament emberi jogi bizottságán kívül milyen fórumokon és Brüsszelben még milyen fórumokon járhatunk el közösen. Ehhez kérem egyébként az önök közreműködését is. (Dr. Vadai Ágnes tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me