DÉR ZSUZSANNA

Full text search

DÉR ZSUZSANNA
DÉR ZSUZSANNA (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Parlament! Mint a fogyasztóvédelmi eseti bizottság tagja, én is elfogadásra javaslom a parlamentnek ezt a jelentést, és annál is inkább, mert a megfogalmazott intézkedések sora csak részben érinti a fogyasztóvédelmi törvények koncepcionális módosítását. Elsődlegesen az 1997. évi LV. törvény módosítását emeli ki, de én a saját magunk figyelmébe ajánlom, hogy ha az ősz folyamán sor kerül a polgári törvénykönyv módosítására, garanciális elemként jusson eszünkbe, hogy a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos szabályozásokat itt is meg kell erősíteni.
Én a bizottság tagjaként sokkal fontosabbnak tartom azokat a fogyasztókat közvetlenül érintő, szabályozandó területeket, amelyek a jelentésben is és a határozati javaslatban is sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak. Kiemelten kezeli ez a jelentés a civil szervezetek támogatási rendszerében tapasztalható anomáliák felszámolását. Ezt annál is inkább nagyon fontosnak tartom, mert a jogszabályi keretek megszülettek. Mint ahogy a polgári törvénykönyv, a fogyasztóvédelmi törvény és más jogszabályok is megfelelő keretet biztosítanak a törvényi szabályozásnak, ugyanakkor a végrehajtás szintjén, a mindennapokban - ami kifejezetten irritálja a fogyasztókat - találjuk a legtöbb gondot.
Nagyon fontosnak tartom a békéltető testületek működésének és finanszírozásának megnyugtató rendezését. Ugyanilyen fontos területként foglalkozik a jelentés a feketegazdaság visszaszorításával, hiszen itt nemcsak munkavállalóként, hanem fogyasztóként is nagyon sokat veszíthetünk mindannyian. Megerősítem a jelentésnek azt a részét, ami a tudatos fogyasztóvá válás érdekében az oktatásról, a tudás, az ismeretanyag megszerzéséről szól, hiszen ez biztonságot ad, magabiztossá teszi a fogyasztókat, hogy megfelelő módon tudjanak a visszaélőkkel szemben fellépni.
Én mindenféleképpen elfogadásra javaslom az Országgyűlésnek ezt a jelentést, és örülök, hogy részt vehettem ebben a munkában. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me