DR. BALSAI ISTVÁN

Full text search

DR. BALSAI ISTVÁN
DR. BALSAI ISTVÁN (Fidesz): Miniszter úr, a miniszterelnököt nehéz helyzetben tetszik helyettesíteni, nem tudom, mennyire van felkészülve. Veres János képviselő úrral kapcsolatos a kérdés, aki korábban négy évig pénzügyminiszter volt. Most nem arról van szó, hogy szerencsénkre - és Magyarország és Brüsszel szerencséjére - megkímélt minket a miniszterelnök attól a kínos incidenstől, hogy biztosnak jelölje, nem erről van szó.
Azért fordultunk volna a miniszterelnök úrhoz, hogy magyarázza meg, hogy a négyéves miniszteri működése során étkezési hozzájárulásként 424 ezer forintot, ruházati költségtérítésként 294 ezer forintot, kafetéria - nem tudom, miért nyert polgárjogot ez a kifejezés - címén 1 millió 942 ezer forintot, jubileumi jutalomként 2 millió 468 ezer forintot, 13. havi juttatásként 1 millió 851 ezer forintot, egyszeri keresetkiegészítésként 15 ezer forintot - vajon mi lehetett ez az óriási dolog -, szabadságmegváltás fejében 10 millió 134 ezer forintot, valamint egyszeri juttatásként, ez a fájdalomdíj a minisztersége végén, 7 millió 777 ezer forintot, összesen közel 25 millió forintot vett fel. Ebből különösen a szabadságmegváltás 10 milliós jogalapja érdekelne minket, hogy mi ennek a jogalapja, szemben az Alkotmánybíróság azon döntésével, amely nem teszi lehetővé az ilyen kumulációt, ha egyáltalán a négy év alatt egy napot sem volt szabadságon. Nehéz elképzelni, de nyilván így volt, amikor a parlament nem működött, meg Balatonőszödön sem volt, meg a kormány is szabadságon volt, úgy látszik, ő akkor is dolgozott.
Nos, próbálja meg, miniszter úr, megmagyarázni, hogy miért kapott végkielégítést az a miniszter, aki három héttel később szintén állami vezető lett, mint kormánybiztos. Ugyanaz a jogszabály vonatkozik a miniszterre is, meg a kormánybiztosra is.
Kérem a válaszát, ha meg tudja válaszolni. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me