DOMOKOS LÁSZLÓ

Full text search

DOMOKOS LÁSZLÓ
DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Az országban elsőként nyert pert a Békés megyei önkormányzat az egészségügyi miniszter jogsértő, minden szakmai megalapozottságot nélkülöző határozatával szemben. Az ön elődje, az egészségügyi miniszter 2007-ben hozott határozataiban megállapította a Békés megyei önkormányzat fenntartásában lévő Pándy Kálmán Megyei Kórház, a volt megyei tüdőkórház és a nagyszénási szociális otthon rehabilitációs részlegének szakellátási kapacitását. Összességében minden negyedik ágyat szüntették meg, 230 ággyal csökkentette a kiemelt kórház kapacitását, további 76 aktív gyógyító ággyal csökkentette a tüdőkórház kapacitását, és a hozzá kapcsolódó pénzek pedig 18 százalékkal csökkentek. A Békés megyei önkormányzat eljárást indított a miniszteri határozat ellen. Ennek eredményeként a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte a határozatot, és a minisztériumot új eljárásra kötelezte.
Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Gyurcsány-kormány! Ideje lenne már megszokni, hogy jogállamban élünk és nem diktatúrában, és a mindenkori egészségügyi miniszterre is vonatkoznak a Magyar Köztársaság törvényei. A Legfelsőbb Bíróság szerint a tényállás-megállapítási kötelezettségének az egészségügyi miniszter egyáltalán nem tett eleget, határozatai megalapozatlanok, és ezen keresztül jogszabálysértőek is. És az a szánalmas védekezés, amely az egészségügyi miniszter jogi képviselőjének szájából elhangzott, hogy a döntés meghozatalakor a miniszternek nem volt elég ideje, több mint felháborító. Csökkentették a különböző osztályok kapacitását.
Tisztelt Miniszter Úr! Hogyan kívánja megkövetni és kárpótolni a megye betegeit és a kórházak dolgozóit a jogszabályellenes miniszteri döntés miatt?
(18.00)
Mikor kívánja helyreállítani a szükséges egészségügyi ellátást Békés megyében? Mikor váltja már fel az erőszakos, arrogáns kormányzást a szakmai alázat által irányított országvezetés? Bízom megnyugtató válaszában.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz és a KDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me