DR. LANCZENDORFER ERZSÉBET

Full text search

DR. LANCZENDORFER ERZSÉBET
DR. LANCZENDORFER ERZSÉBET (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A tavaly ősz óta tartó világválság megrengette a világot, de Magyarországot nemcsak megrengette, hanem majdnem államcsődöt okozott, mivel a 2002 óta tartó szocialista-szabad demokrata kormányzás Magyarországot kivéreztette, az immunitásától megfosztotta, és ebben a haldokló állapotban ért el bennünket a világválság. Az államcsőddel csak a horribilis IMF- és EU-s hitelek miatt nem kellett szembesülnünk. Ezt az igazságot ki kell mondani, mert vétkesek között cinkos, aki néma.
Ha volt pozitív hatása a világválságnak, akkor az, hogy megnőtt az emberek politikai öntudatra ébredése és az emberi méltóság iránti vágy, ami nekünk, kereszténydemokratáknak mindig is prioritás volt. A kereszténydemokrata politizálás alapja az emberi méltóságot biztosító természetjog alapú gondolkodás és cselekvés. Természetjog például a családalapításhoz, a munkához, a tanuláshoz, a tisztes szegénységhez való jog, amely felesleggel ugyan nem bír, de a szükségest nem nélkülözi.
Rátérve a gyermekvédelmi törvényre, mi, kereszténydemokraták, támogatjuk az ajánlás 3. pontjában szereplő, Török Zsolt által benyújtott javaslatot, amely a gyermekek védelme és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény 21/C. §-át egészíti ki, és ezzel szélesebb lehetőséget biztosít a pénzbeli támogatások természetbeni folyósítására. Külön örömünkre szolgál, hogy végre értő fülekre talált ez irányú kezdeményezésünk.
(A jegyzői székben Gulyás Józsefet Móring József Attila váltja fel.)
A 136. § kiegészítésével viszont lehetőséget próbálunk teremteni arra, hogy az átmeneti, illetve tartós nevelésbe vett gyermek mihamarabb hozzájuthasson a közgyógyigazolványához. A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény 145/A. §-ának kedvezőtlen módosítására irányuló szocialista javaslat mellőzését javasoljuk.
Az ajánlás 24. pontjában rögzített javaslatunk felszámolja az intézményfinanszírozás területén megjelenő egyházellenes diszkriminációt.
(18.40)
Ezeket a javaslatokat és szempontokat szeretnénk az Országgyűlés figyelmébe ajánlani, és kérjük a módosításaink elfogadását. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me