DR. SPIÁK IBOLYA

Full text search

DR. SPIÁK IBOLYA
DR. SPIÁK IBOLYA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Az Alkotmánybíróság őszi döntése után újabb pofont kapott a Gyurcsány-kormány kapkodó reformkísérlete: a Békés megyei önkormányzat pert nyert az egészségügyi kormányzattal szemben.
Az akkori miniszter kapkodva és önkényesen hozta meg azokat a döntéseit, amelyek kaotikus helyzetet, kórházak megszüntetését, elbocsátásokat és csőd közeli helyzetet eredményeztek. Hogy mit jelentett mindez Békés megyében? A gyulai Pándy Kálmán Kórház minden negyedik gyógyítóágyát elvették. Ez a betegek számára hosszú várólistákat jelentett, a kórháznak 230 dolgozótól kellett megválnia. A megyei tüdőkórház még rosszabbul járt: a megyei kórházba olvasztották. A tüdőgyógyászati ágyszám 125-ről 49-re csökkent. A kábítószerbetegek ellátása tekintetében a megyei kórház 2 millió lakos ellátásáért felel, anélkül, hogy ennek feltételeit biztosították volna.
A betegbeutalási rendnél szeretném felhívni a figyelmet egy tragikomikus példára. Önök olyan rendszert hoztak létre, amelyben megtörténhet, hogy a mezőkovácsházi szakrendelőből a sokkal közelebb lévő Gyula helyett a 86 kilométerre lévő Deszkre kell utazni a betegeknek. Ráadásul e torz rendszer kitalálóival ellentétben nem Audival vagy Saabbal teszik meg ezt a távot, hanem autóbusszal; azzal az autóbusszal, amely naponta egyszer jár, és a 49. megálló Deszk. Ugye, milyen máshogy néz ki minden a való életben, mint a kormányzati íróasztalok mögül?
Most a Legfelsőbb Bíróság végre igazságot szolgáltatott. Tisztelt Miniszter Úr! Most az önök kezében a lehetőség, hogy helyrehozzák hibájukat, és végre érdemben intézkedjenek. Vajon élni fognak a lehetőséggel? Hajlandók visszaállítani a szükséges egészségügyi ellátást Békés megye betegeinek érdekében?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me