Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. A cigánybűnözés mint kriminalisztikai fogalom, tudvalevőleg már egy húsz évvel ezelőtt is használt kategória. Aljas, sunyi és súlyos csúsztatásnak tartjuk aktuálpolitikai indokokból kikerülni egy magyar nemzettestet fenyegető problémát, csak azért, hogy a politikai ellenfelünket lejárassuk.
A törvényjavaslat, előterjesztés tekintetében pedig meg kell említenünk, hogy ha valóban az a szándék állna mögötte, amit az előterjesztő felemlegetett, akkor a három csapás eredeteként is megnevezhetné azt, hogy kitalálója itt ül a frakciónkban, Volner Jánosnak hívják. És ezen az alapon a 20 ezer forintos szabálysértési értékhatárt azonnal levinné 2 ezer forintra, az önkormányzatok által rendeletben kiszabható maximális bírság esetében nem állna meg az 50 ezer forintnál - ami egy nevetséges összeg -, hanem bizony 400-500 ezer forintos tételekben gondolkodhatna, felnőttek esetében 60-ról 180 napra emelné az elzárás időtartamát, fiatalkorúak esetében 30-ról természetszerűleg 90 napra.
Legyen valóban elrettentő ereje annak, amiről beszélünk! Ne kényszerítsük rá a magyar kistelepüléseket arra, hogy saját utakat kelljen keresniük akár a magyar törvénykezési rendszer kiskapuinak a keresésével.
(22.10)
Mint például Érpatak és polgármestere, Orosz Mihály József esete, ahol az 5 százalékos felderítési arányt 70 százalékra vitték fel, saját rendelkezésekkel, saját úton-módon, teljesen egyértelműen azáltal, hogy a tettenérés során azonnal elzárásra kerültek a bűnelkövetők. Ne hozzuk a magyar kistelepüléseket olyan helyzetbe, hogy saját forrásból kelljen állami feladatköröket ellátniuk. Legyen bennünk annyi, és ha önök érzik maguk mögött az erőt, akkor legyen önökben is annyi, hogy ezt a helyzetet valóban a magvánál fogjuk meg, és konstruktív, építő módon változtatunk rajta, nem pedig hintőport szórunk a sebre, és nem az alulról szerveződő, amúgy önvédő feladatokat ellátó társadalmi szervezetekre vadászunk csak azért, mert a politikai céljainknak ezek nem felelnek meg. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me