DR. VADAI ÁGNES

Full text search

DR. VADAI ÁGNES
DR. VADAI ÁGNES (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Ma már itt nagyon szépeket hallottunk. Hallottuk azt, hogy a Terrorelhárítási Központ tulajdonképpen mindannyiunkat véd, és hallottuk Simicskó államtitkár úr szavait, aminek a becsület és az áldás részével egyetértek, és azzal is, hogy a Magyar Honvédségnél jó helyen van a pénz, de azzal nem értek egyet, amit államtitkár úr itt elmondott. Egy új fideszes számrendszer került bevezetésre, az 1,3 százalék a Fidesz-számrendszerben kevesebb, mint a 0,97 százalék, de nyilván erre is lesz magyarázat.
Államtitkár úr beszélt a nyugdíj ügyéről, miszerint ez kikerül a költségvetésből. Nekem bizottsági ülésen egy kérdésem volt, hogy egyébként hová lesz a nyugdíjpénz, mi lesz a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárral, mert erről ott sem, a nemzetbiztonsági bizottság ülésén és itt sem szóltak. Ez már csak azért is fontos, mert nagyon sok egyenruhás csatlakozott ehhez a nyugdíjpénztárhoz.
A Gripen, hát ez egy igazán - hogy is mondjam - nem túl szép dolog, államtitkár úr. Az ön miniszterelnöke azt mondta, hogy a cinizmus a legnagyobb probléma Magyarországon. Ön idejön a parlament elé és a Gripenről beszél, miközben 2001-ben az önök első kormánya volt az, aki megkötötte a Gripen-szerződést? Olyan feltételekkel, amilyen feltételek abban a szerződésben szerepelnek?! Biztosan volt ideje már tanulmányozni, én végigolvastam több alkalommal is. (Dr. Simicskó István: Még egyszer el kell olvasni!) Nem mondanám azt, hogy a legelőnyösebb szerződést kötötte, nem ön, hanem az ön elődje.
Az önkéntes tartalékos rendszer egy nagy átverés. Önök a jelenlegi biztonsági cégek alkalmazottjait öltöztetik be katonai egyenruhába, és 75 millió forintot szánnak minderre. Aztán lehet, hogy a költségvetésben valahol elbújtatva eldugtak egy kis pénzt, hogy úgy finanszírozzák az őrző-védő cégeket, immár katonaként, de azért beszéljünk arról őszintén, hogy ez egy nagy átverés.
Végül a 16 százalékos, egykulcsos adó. Államtitkár úr, tudja ön, hogy mennyit keresnek a katonák? Már fél éve államtitkár, előtte pedig foglalkozott a Magyar Honvédséggel. Legalább itt, a parlament nyilvánossága előtt ne mondja azt, hogy a katonák nagy része jól fog járni! Beszéljen már a szerződéses legénységi állománnyal, mert bár tudom, hogy nem engedélyezett, sőt tiltott, de azért alkalmam van nekem is a katonákkal beszélgetni, és ők azért nem ezt erősítik meg, államtitkár úr, amit ön mond.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me