NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Elsőként én is az ajánlás 1. pontjához szólnék hozzá, aztán haladok szépen sorjában, hiszen a közérdekű adat definíciója az, amit Hegedűs Lorántné képviselőtársammal mi is feszegettünk, pontosan az, amit most zárószavazás előtti módosító javaslatként őfelsége ellenzékétől, az LMP-től, úgy tűnik, befogadnak, a mi javaslataink esetében szőrösszívűbben bánnak a zárószavazás előtti módosító javaslatainkkal, és van képe a kormányoldalnak azt mondani, hogy ez nem házszabályszerű. Ezért ezzel a konkrét javaslattal nem is próbálkoztunk, amivel pedig igen, azokat pedig rendre lesöpörte a tisztelt bizottság.
Viszont el kell mondjam, még ez az LMP-s javaslat is jóval közelebb áll jelen esetben a Jobbik elképzeléseihez, mint amit önök jelenleg beterjesztettek. Elég csak példának felhoznom azt az esetet, ami épp az elmúlt hetekben történt, amikor a szociális konzultáció feldolgozása felől érdeklődtem, és bár bebocsátást nyertem a képviselők jogállásáról szóló törvény szerint a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalába - úgymint a portán túl -, de valójában az adatfeldolgozás folyamatába, hogy nem Kubatov Gábor személyesen vezényli-e le esetleg a személyes adatok feldolgozását (Közbeszólások a Fidesz soraiból.), amit az adatvédelmi biztos is jogszerűtlennek minősített, arról nem győződhettünk meg. El kellett hogy higgyük, hogy önök ezt kitakartatták. Ugye, kormányzati megrendelésre készült, ezért azt mondta, ez annyira nem közérdekű adat, hogy egy országgyűlési képviselő megismerhesse akár csak az eredményét is ennek, akár a folyamatban lévőét, akár az alkotmányozási nemzeti konzultációét, ami a mai napig nem nyilvános. A miniszterelnök úr így elmondta a saját szavaival, ahogy össze akarta foglalni, de táblázatos formában a mai napig a barikad.hu hírportál többszöri érdeklődésére, jómagam képviselői helyszíni érdeklődésére sem adták meg. Pedig azt gondoljuk, hogy igen, például ebbe a törvényi definícióba - tegyük hozzá, még a hatályosba is - beletartozna, hogy megismerjük egy ilyen 800 millió forintból végrehajtott nem annyira közvélemény-kutatás, sokkal inkább állami propaganda és adatgyűjtés eredményét.
El kell hogy higgyük, hogy ezeket a személyes adatokat, vonalkódokat, lakcímeket önök kitakarják a szkennelésnél, azonban ebbe már nem engedtek betekintést. Pedig tudnánk beszélni arról, mi, akik voltunk néhányan, akár Gaudi-Nagy Tamás képviselőtársammal együtt, mondjuk, az Országos Választási Bizottság tagjai… (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Melyik ponthoz tartozik?)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me