DR. IPKOVICH GYÖRGY

Full text search

DR. IPKOVICH GYÖRGY
DR. IPKOVICH GYÖRGY (MSZP): Köszönöm, elnök úr, a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Hazánk és a térség országainak uniós csatlakozása megszüntette az országok közötti vámhatárokat. Ennek hatására ismét életre kelt az ősi Borostyánkő út, és a forgalom megindult a Baltikum és az Adria között, miként történt ez kétezer éve is.
A megnövekedett forgalom kezelése és a gazdasági hasznosítása érdekében az elmúlt 8 év kormányai számos intézkedést tettek. Megkezdődött az M86-os forgalmi út építésének előkészítése, tervezése, építése, néhány elkészült szakasz már használható. Az önök kormányzása ezt a fejlődést megállította. A Szombathelytől északra már folyamatban levő építkezés megállt, maga után hagyva a felüljárók roncsait, melyet a helyiek Savaria Stonehenge-nek neveztek el.
Most a Szombathelytől délre eső, Körmendig terjedő szakasz kapott súlyos csapást. A 2027-ig terjedő, most elfogadott koncepció szerint ez az út nem fejleszthető. Ez a kormányintézkedés konzerválja azt az állapotot, amely napi több ezer kamion forgalmát jelenti az érintett falvak utcáin. Balogunyom községben van olyan ház, amelyet a menetrendszerűen becsapódó kamionok már szinte lebontottak, jelenleg lakatlan.
Miért kell ezt az állapotot tűrni a településeknek? Miért bünteti a kormány ezt a térséget a hosszú távú gyorsforgalmiút-fejlesztési koncepcióval, vagy hogy a mostani divatos, forradalmi szóhasználattal éljek: miért kapott kokit és sallert ez a térség? Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me