GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Hát, nyilván ebből a hozzászólásból is látszik, hogy mennyire politikai döntés történt Kabán, mert egyébként miért a Fidesz megyei elnöke szólt volna ebben az ügyben hozzá. (Közbeszólások, derültség a kormánypártok padsoraiban.)
Azt mondanám Kósa képviselő úrnak, hogy miután látszik, hogy azért nincsen teljesen képben mindenben, akkor azt magyarázza nekem meg, hogy miért kellett fizetni a felszámolóval korábban megegyezett használónak azért mezei leltárt és kártalanítást, hogy ne tudja befejezni ennek az évnek a termelését, hanem kiszántották azt, amit ő elvetett, csak azért, hogy ennek az érdekkörnek azonnal birtokba tudják adni a földet.
Ha ezt nekem megmagyarázza, hogy miért ért meg 20 millió forintot az államnak, hogy kártalanítsa azt az egyébként a felszámoló által jogosan megbízott vállalkozót, hogy ameddig új szerződést vagy földbérleti szerződést kötnek, addig művelje a földet, hogy miért kellett ezt olyan gyorsan megszüntetni. Hallgassa végig azt a hangfelvételt, ami alapján (Lázár János: Amit te készítettél, mi?) egyébként az egész történet Kabánál kibukott, és abban teljesen más van, mint amiről ön beszél. Ott egyértelműen arról… - és a 11 ember egyébként nem 11 ember, mert van egy család, mert nyilván négyen kellettek hozzá, mert túlmentek volna a 300 hektáros határon.
De miután látom, nyilván érdekli az ügy, mert helyi ügy, és ez teljesen jogos, csak ez a 20 millió forint mindenki számára érthetetlen, hogy miért érte meg az NFA-nak azt a 20 millió forintot azért kifizetni, hogy a korábban elvetett, elművelt föld kártalanítását megtegyék azért, hogy ilyen gyorsan ezt a kérdést lerendezzék. Ugyan itt nem egy pesti ügyvédről volt szó, egy felszámoló volt egy volt korábbi, valamikori állami gazdaság helyén, akik csődbe mentek. Fölszabadult ezer hektár föld, valamit kellett vele kezdeni. Megkapta hasznosításra teljesen jogszerűen egy szerződéssel egy vállalkozás, és utána őt kellett kártalanítani, mert nem bírták kivárni a helyiek, hogy lejárjon az a fél év, amiről most képviselő úr beszél.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me