GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Ezek szerint ön úgy látja, bár nem így van, hogy a kizsákmányolás megszűnt Magyarországon. Pont az önök idejében erősödik egyébként.
Szeretném hozzátenni, hogy a rugalmasság és a biztonság a munkaerőpiacon együtt kellene hogy működjön. Önök az egyik oldalon megpróbálnak gondoskodni arról, hogy rugalmasabb legyen a munkaadók számára a mozgástér, a másik oldalon viszont a biztonság helyett a kiszolgáltatottságot növelik. A kiszolgáltatottságot, mint mondtam, akár a kollektív szerződés negatív szabályozásán, a kártérítési felelősség kiterjesztésén, sok minden máson keresztül.
Ebben a fél percben pedig azt mondom el önnek, hogy lenne közös pont a gondolkodásunkban, hogyha aszerint cselekednének, ahogyan beszélnek, vagy aszerint tennék a dolgukat, amiről beszélnek, de nem úgy teszik. Önök bérkommandókat küldenek ki a munkaadókhoz, és ezek a bérkommandók gyakorlatilag azoknak az elvárásoknak kell hogy megfeleljenek, amelyek az önök hibájából fakadtak, és ennek a végkövetkeztetése pedig az, hogy a munkavállalókat kitolják a fekete- meg a szürkefoglalkoztatásba. Ezt teszik, és másról beszélnek.
A válaszát nem tudom elfogadni. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me