DR. ÁNGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. ÁNGYÁN JÓZSEF
DR. ÁNGYÁN JÓZSEF vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Ha megengedi, képviselő asszony, még néhány programot említenék, ami ebbe az irányba mutat. Ilyen az iskolatejprogram, amelynek a költségvetését az idei évben a duplájára emeltük. Ugyanide tartozik az iskolagyümölcs-program, ahol szélesítettük a skálát. Ötféle gyümölcs és egyéb zöldségfélék kerültek be, sőt a százszázalékos gyümölcslevek is kínálhatók a gyermekeknek az iskolában.
Itt szeretném említeni a szociális nyári gyermekétkeztetést, amellyel kapcsolatban közösen léptünk föl Soltész Miklós államtitkár úrral. A 2,4 milliárd forint 1400 településen nyári melegétkeztetést biztosít a rászoruló gyermekek számára. Itt az egyik kritérium azt volt, hogy helyi termékeket is szerepeltessenek ebben a programban.
Szeretném megemlíteni azt a kezdeményezést is, amelyet hat államtitkársággal közösen indítottunk a nemzeti vidékstratégiához kapcsolódóan. Ennek az elnevezése is megmutatja, hogy mire törekszünk: egészséges helyi élelmiszert a közétkeztetésbe. Ennek az első ülése megvolt, és a nyáron fogjuk kidolgozni ennek a részleteit.
Köszönöm, hogy felvetette ezt a kérdést, mert valóban ebben az irányban tájékozódunk. Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me