BÖDECS BARNA

Full text search

BÖDECS BARNA
BÖDECS BARNA (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A részletes vitában a Jobbiknak egy módosító indítványa van, Kepli Lajos képviselőtársam jegyzi. Ez egy igen lényeges körülményt szabályozna, eltérően, mint az a javaslatban szerepel. Ezt pedig nevezhetjük Kolontár-javaslatnak vagy Devecser-javaslatnak is. Itt egy olyan jogerősen kiszabott környezetvédelmi bírság áthelyezéséről van szó a helyi önkormányzattól a központi költségvetésbe, amely rendkívüli veszélyhelyzet elrendelése során keletkezett.
Teljes mértékben indokolt természetesen a javaslat azon szándéka, hogy az így keletkező bírságbevételeket ilyen speciális helyzetekben átcsoportosítsa, ugyanakkor a Jobbiknak az a javaslata - és ezt foglaltuk bele ebbe a módosító indítványba -, hogy ebből ne kizárólag a központi költségvetés részesüljön, ne olyanok kapják ezt, akik nem szenvedtek kárt - jelen esetben Ajka önkormányzata kapná -, hanem itt az okozott kár arányában a kárt szenvedett településeknek kellene ebből juttatni.
Ennek megfelelően tettünk javaslatot a 8., illetve a 9. § módosítására, különös tekintettel arra, hogy a kár arányában kelljen ezt a bevételt felosztani a kárt szenvedett települések között. A javaslat szándéka az, hogy az a tényleges bírságbevétel, ami ebből befolyik, arányosan azokhoz jusson, akik a kárt elszenvedték. Ők azok a szervek, a kárt szenvedett helyi önkormányzat, aki erről cél szerint a legjobban ennek felhasználásáról gondoskodni tud, illetve a kár elhárításában és a helyreállításában közreműködik. A javaslatunk a szubszidiaritás elvével összhangban áll.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me