KUKORELLY ENDRE

Full text search

KUKORELLY ENDRE
KUKORELLY ENDRE (LMP): Csak annyi, hogy noha van ez a mondás, hogy ízlésről nem vitatkozunk, szerintem csak ízlésről érdemes vitatkozni, de azt elismerem, hogy nem a parlamentben, ez rendben van.
Én igazából egyáltalán nem akartam ilyen dolgokat iderángatni, pusztán csak azért említettem azt, hogy miért beszéltem a felszólalásomban erről a dologról, mármint erről a pekingi kiállításról, mivelhogy - az előbb is már említettem - felháborítónak tartom az egész dolgot. Igazából itt, ha tetszik, a vehemenciám vitt el, ami egyébként ugyanúgy elvitte L. Simon képviselőtársamat is, amivel szerintem én nagyon kiegyezem, illetve nagyon helyesnek tartom, hogy ezekről a kérdésekről vehemensen vitatkozunk.
Még egyszer mondom, az lenne a jó, az lenne az optimális, ha ez végre már egy normális párbeszéddé alakulhatna ebben a tényleg elképesztően kettéfűrészelt magyar szellemi vagy kulturális életben. Tehát az lenne az alap, hogy le kellene ülni egymással, és ezeket a szörnyű gyanakvásokat és gyűlöleteket valami módon - nem tudom - ki kéne iktatni, mert ez katasztrófa, ami folyik. Ezt mind a ketten tudjuk egyébként, kár szépíteni ezt a dolgot. Borzalmas ügyek vannak, és sajnos az a véleményem, hogy ez a törvény sajnos nem fogja segíteni ezt a folyamatot, mármint a megbékélés folyamatát.
Köszönöm szépen. (Karácsony Gergely tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me