L. SIMON LÁSZLÓ

Full text search

L. SIMON LÁSZLÓ
L. SIMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Kérem, hogy egy perccel hosszabbítsuk meg, és akkor le is zárom a hozzászólásomat.
Fontosnak tartom, a törvénytervezet rendelkezik arról, hogy alapszabályt kell alkotni, és a részletszabályokat az alapszabály fogja tartalmazni. Bízom benne, hogy a felálló új köztestület olyan alapszabályt fog alkotni, amely a törvény szelleméhez híven méltó lesz ennek a rangos köztestületnek a működtetésére. Nagyon kíváncsian várom az alapszabályt, és a kulturális bizottság nevében is felajánljuk a szakmai segítségünket.
Tisztelt Képviselőtársaim! Zárásul engedjék meg, hogy még néhány szót szóljak az akadémia vagyonáról. Fontosnak tartom, hogy a törvényben külön fejezet rendelkezik az akadémia vagyonáról, arról, hogy ezzel a vagyonnal önállóan gazdálkodhat. Igenis stabil anyagi háttér nélkül nem lehet kiszámítható, jó működést garantálni a művészeti akadémiának. Megjegyzem, bízom abban is, hogy a jövőben a Magyar Írószövetség székházának az ügyét is rendezni fogja a kormányzat, azt a két évtizedes adósságot, hogy a Magyar Írószövetség mind a mai napig nem tulajdonolhatja a saját székházát, amelyet pedig az Írószövetség ’56-ös dicsőséges forradalomban vállalt szerepe igazán jogossá tenne. Jelzem, fontos, hogy az akadémia saját vagyonnal fog rendelkezni, nagyon örülünk neki, de ugyanezt várjuk a Magyar Írószövetség tekintetében is.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me