DR. KOLBER ISTVÁN

Full text search

DR. KOLBER ISTVÁN
DR. KOLBER ISTVÁN (független): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Kaufer Virág, Szilágyi Péter és Szabó Timea 1. és 17. pontban szereplő javaslatához szeretnék hozzászólni, amely a 22. pontban szereplő vezető iránti lojalitással egyetemben azt gondolom, hogy a törvényjavaslathoz benyújtott legfontosabb módosítókat tartalmazza, amelyeket teljes mértékben támogatok magam is, de az a tíz, Demokratikus Koalícióhoz tartozó képviselő is, mert úgy gondoljuk, hogy ez világít rá leginkább a törvény gyengeségére és követett szellemiségére.
Nemrégiben azt a történetet hallottam egy borsodi városban, hogy egy intézményi dolgozó magántársaságban bírálta a polgármestert. Emiatt fegyelmit indítottak ellene, mert visszakerült ez az információ az intézmény vezetőjéhez. Nos, azt gondolom, hogy a hasonló ügyek elkerülése végett ezt a pontot mindenképpen el kellene hagyni. El kellene hagyni, mert ez a szabályozás tényleg az elbocsátást, a kirúgást, a tisztogatást segíti elő. Azt lehet tapasztalni, hogy a köztisztviselők félnek, nem szívesen beszélnek. Egy ilyen szabályozás ezt még inkább szélesíteni fogja. Ez nem segíti elő az államigazgatás hatékonyságát, a jogszerűségét és a szakszerűségét.
Ez egy gumiszabály, széles lehetőséget biztosít arra, hogy a munkáltató vagy a munkahelyi vezető ezt értelmezze, kiterjessze, és olyan szankciókat alkalmazzon, ami azt gondolom, hogy nem megengedhető itt, Magyarországon. Ez egy diszkrecionális jogkör, és nyilván felmerül még az is, hogy honnét a csudából fogja majd a munkáltató ezeket az információkat megszerezni. Gondoljuk ezt csak végig: munkaidőn, munkahelyen kívüli magatartás, ott elhangzott szavak, tettek súlya; azt gondolom, hogy ez egy nagyon sötét világot vetít előre, ezért ezek a javaslatok valóban arra illőek, hogy kihúzzuk ebből a törvényből, ezért ezek a módosító javaslatok nagyon jók.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me