DR. DANCSÓ JÓZSEF

Full text search

DR. DANCSÓ JÓZSEF
DR. DANCSÓ JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Veres képviselő úr hozzászólásához szeretnék egy-két reagálást tenni. Arról szólt képviselő úr, hogy keveseket kérdeztek meg a törvény előkészítése során. Én úgy gondolom, hogy minden olyan fejezetet, minden olyan minisztériumot, minden olyan önkormányzati szövetséget, amelyek érintettek ebben a törvényben, megkérdeztek, és mindenki adott véleményt, vagy éppen nem élt vele, de senki nem volt olyan, aki nem támogatta volna ezt a törvényjavaslatot. E tekintetben úgy gondolom, hogy széles konszenzus alakult ki ennek a törvényjavaslatnak a benyújtása kapcsán, és a szakmai minőségét illetően is.
A pénzforgalmi szemléletet vagy eredményszemléletet is felvetette Veres képviselő úr. Én úgy gondolom, hogy mind a kettő helyes, tehát lehet egy ilyen jellegű rendeletet vagy költségvetési törvényt pénzforgalmi szemszögből, eredményszemléletből megoldani. Az önkormányzatok vonatkozásában én igazán csak a pénzforgalmi szemléletet tudom értelmezni és elképzelni. Viszont azt is tudjuk, hogy sem az egyik, sem a másik, ami ma már nem igazán a minősítő szervezetek számára releváns, hanem a strukturális hiány az, amit általában figyelnek és néznek. Tehát lehet, hogy e tekintetben egy harmadik metódust kellett volna megtalálnunk. Szerintem a pénzforgalmi szemlélettel semmi gond, amikor a költségvetési folyamatokat tekintjük vagy áttekintjük. Ezzel kapcsolatosan persze a mai napig is fenntartom azt, amit Nyikos elnök úr is jelzett, hogy államszámvitelre szükség lenne, ez nyilván sok szempontból megkönnyítené a számbavétel és a pénzfolyamatok értékelését. De hát jelenleg nincs államszámvitel, és ezen keretek között kell működnünk.
További észrevételeim is lesznek, de azokat majd egy következő kétpercesben fogom elmondani. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me