DR. GAUDI-NAGY TAMÁS

Full text search

DR. GAUDI-NAGY TAMÁS
DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Ugyan valóban - ha szűken vesszük - a szerzői jogot érintő közös jogkezelésről szóló szabályokról van szó, és szűk értelemben véve a nemzeti rock szerzői jogi helyzete elsődleges megítélésben nem áll feltétlen összefüggésben az üggyel, de mégis igen.
Hiszen általános vitát folytatunk, és egy adott jogterülethez ha hozzányúlt a jogalkotó, miért ne lehetne és miért ne kellene felelősségünkből fakadóan végigvinni azt a gondolatsort, hogy vajon miért van az - és itt megszólítom Réthelyi Miklós miniszter urat is, bízom benne, hogy válaszol, hiszen ő is jogosult válaszolni -, hogy ebbe a bizonyos PANKKK-programba - amiről Karácsony Gergely pozitív szavakat mondott - legjobb tudomásom szerint egyetlenegy úgymond nemzeti rockzenekarnak nevezhető zenekar sem került bele. Miért van az, hogy lehet, hogy kis vidéki klubokat támogatnak, de én nem hallottam róla, hogy mondjuk, adott esetben a Hungarica együttes kiváló lírikus és magyar értékeket hordozó zenéjét vagy a Transylmania együttest, vagy az Ismerős Arcok zenekart vagy bármilyen más, értékteremtő zenekart támogattak volna.
Arra kérem miniszter urat e helyről, hogy nyilván ettől a jogszabálytól kicsit szélesebb spektrumú kérdés, de tegyen hathatós lépéseket annak érdekében, hogy az értékhordozó magyar nemzeti rockzene végre eljuthasson arra a méltó bánásmódra, amelyben eddig nem volt része az elmúlt 8 évben. Ott végül is underground zene volt a nemzeti rockzene, valljuk be őszintén. Az ellenállás tüzét hordozták, így van! Gondoljunk a Szabadság betűi című számra: “Diadalt arat, győz az igaz szó…” - erről szól, és a 2006. október 23-ai véres eseményeket elevenítette föl.
Kérem a miniszter urat, hogy ennek szellemében igyekezzen azon, hogy ez a nemzeti rock szektor határozott, kemény támogatást kapjon a magyar kormányzattól. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me