PÖRZSE SÁNDOR

Full text search

PÖRZSE SÁNDOR
PÖRZSE SÁNDOR (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Finoman szólva nem vagyok a kérdés szakértője, de azért inspirált engem Vágó Gábor. A következőt szeretném hozzáfűzni.
Értem én vagy érteni vélem én az aggodalmad, vagy - bocsánat - a képviselő úr aggodalmát, de azért valamit tisztázzunk: az ingyenes letöltés, különösen a zenei számok, illetve a filmek tekintetében, lopásnak számít. Tehát attól még, hogy nem üzleti célra csinálja valaki, hanem otthon csinálja, valakinek a szellemi termékét - tulajdonképpen teljesen ingyen - elveszi. Lehet, hogy szélsőségesnek tűnik a példa, de ha megjelenne egy politikai párt, akár Magyarországon vagy máshol, és azt mondaná, hogy mostantól fogva bárki bármikor bemehet az üzletbe, és azt vesz el magának, amit akar, és ezzel választásokat nyerne vagy megjelenne a politikai palettán, bocsánatot kérek, attól ez még nem legális. Különösen Magyarországon, képzeljék el, ha egy ilyen párt megjelenne, biztos vagyok benne, hogy egy 10 százalék fölötti eredményt érne el a választásokon. Ez az egyik.
Értem én, amit Vágó képviselő úr mond, tulajdonképpen teljesen világosnak is tűnik, de azért szorítsuk erkölcsi keretek közé ezt a dolgot, hiszen kijelenthető, hogy a magyarországi könnyűzenei ipar egy igen markáns szegmensét tönkretette az ingyenes letöltés. Tönkretette. Lehet, hogy úgy tűnik, hogy tulajdonképpen kit érdekel az a kicsi Magyarország a nagy Egyesült Államokban, hogy 15 ezerrel több Michael Jackson-számot töltenek le vagy nem, lehet, hogy ez ott nem tétel, de Magyarország tekintetében az ingyenes letöltések bizony tragikus következményeket okoztak. Ez az egyik.
A másik pedig, amit mindenképpen… Ja, két percem volt. Bocsánat, elnök úr, akkor egyelőre ennyi.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me