VÁGÓ GÁBOR

Full text search

VÁGÓ GÁBOR
VÁGÓ GÁBOR (LMP): Pörzse képviselő úrnak és a Jobbiknak szeretném elmondani azt, hogy a letöltés, ha nem üzleti céllal teszik azt, akkor miért nem lopás. Azért, mert egyszerűen nem károsít meg senkit (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Ez nem igaz!), hiszen valójában a jegybevételeken keresztül visszaforog a szerzőkhöz ez a pénz, sőt a jegybevételek - kimutatták kutatások - növekednek.
Az egész világon Oroszország után Magyarország a második az illegális letöltések tekintetében, ezért Magyarországon jóval akutabb ez a kérdés, mint bárhol másutt. Szerintem a jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor 3500 forintba kerül egy CD, egy pályakezdő fiatal keres 90 ezer forintot, és egy mozijegy, mondjuk, 1500 forint, akkor kétszer meggondolja egy fiatal, hogy azért, hogy a kedvenc együttesét meghallgassa meg elmenjen moziba a barátnőjével, kifizesse a fizetésének az egytizedrészét. Ez teljesen abszurd a jelenlegi helyzetben, ezért arra kérem a jobbikos képviselőtársaimat is, hogy vizsgálják felül a letöltésekhez kapcsolódó álláspontjukat; egyszerűen a letöltés itt van, létezik.
Egyetértek Karácsony Gergely képviselőtársammal abban, hogy találjuk meg azt a formát, ahogyan maguk a szerzők is részesülni tudnak azokból a javakból, amelyeket ők előállítanak, de a letöltésnek a kriminalizálása, az, hogy börtönbe csukunk egyetemistákat azért, mert föltettek egy filmet az internetre, teljes mértékben abszurd. Ezért kérem a kormányzat képviselőit, hogy a nemzetközi kalózok hullámát ne söpörje el a kormány (Elneveti magát.), elnézést (Derültség, taps.), hanem valójában indítsák el ezt a folyamatot, ami a szerzői jogok forradalmához vezet.
Köszönöm. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me