Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Amikor Vágó Gábor arról beszél, hogy a letöltés nem károsít meg senkit, talán maga sem gondolja komolyan a szavait. Remélem, hogy az LMP-n belüli belső koherenciazavart el tudják hárítani - Karácsony Gergely pont az ellenkezőjéről beszélt ugyanis Vágó képviselő úr előtt, és nyilván utána is fog, bár nem látom, hogy világítana a gombja.
A legnagyobb probléma az, hogy lehet, hogy egy jó reklámeszköz az, hogy letölthetővé teszünk bizonyos tartalmakat, ezt gyakorló zenészként mondom, hogy ez egy alkalmazható módszer, az a gond, hogy ez hazavágta a magyarországi alkotóműhelyeknek a 90 százalékát, gyakorlatilag stílustól függetlenül. Elmondhatjuk azt is, hogy lehet, hogy ez a mostani eladási adatokon növel, de a 10 százalékra lezuhant eladási adatokat képes növelni, tehát elmondható az, hogy nemzetközi maffiamódszerekkel sikerült hazavágni a magyar zeneipart, alkotóműhelyeket, és ezen lehet kozmetikázni bizonyos marketingeszközökkel, de ezeket totálisan legalizálni és nem keretek közé szorítani megbocsáthatatlan bűn lenne.
Arra nem térnék ki, amit Vágó úr az előbb fejtegetett, hogy egy fiatalember a barátjával mire költi a pénzét, ez egy olyan szűk kör, amibe én nem látok bele. (Derültség a Jobbik és a Fidesz soraiban.) Tehát menjünk egy kicsit tovább ezen, és beszéljünk arról, hogy akinek letöltik az anyagát, és nem mennek el a koncertjére, mert mondjuk, egy kis alkotóműhely zenekara, és nem tud turnékat foganatosítani vagy kibérelni a megfelelő helyiségeket, az egyértelmű kárt szenved, ez puszta matematika, tehát nem is lehetne vitatéma a tisztelt Házban.
(12.30)
Látható az is, hogy van egy olyan szegmens, nemcsak kimondottan a nemzeti rock kategóriája, hanem a nemzeti értékeket felvonultató zenekarok, alkotóműhelyek kategóriája, amit letöltenek, amit szénné töltenek, hiszen alig veszi meg sajnálatos módon valaki, még csökkentett áron is, ugyanakkor semmiféle támogatásban, semmiféle oltalomban nem részesül ez a szféra. Magyarország leghallgatottabb zenekarai, Ismerős arcok, Kárpátia, Hungarica is ide tartoznak egyébként. Ők semmiféle támogatásban, oltalomban nem részesülnek, ugyanakkor bárki szabadon letöltheti ezen zenekarok, műhelyek alkotásait a világhálóra, ami tökéletesen elfogadhatatlan. De hogy egy nemzet a saját kulturális értékeit ne védje, én emellé nem tudom az igen voksomat adni.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me