DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN (független): Elnök Úr! Képviselőtársaim! Az előző megszólalásokhoz kapcsolódóan tennék fel magunknak egy kérdést, hiszen Román István képviselőtársam arról szólt, hogy ne adjon be senki módosító indítványt arra, ami a tartalékot jelenti, tehát abból ne vonjunk el, inkább így fogalmazok. Nyilvánvaló, hogy a legfontosabb kérdés az, hogy egyáltalán létezik-e még az az alap, amely a 150 milliárdos nemzeti alapból, illetve a tartalékból származik, hiszen ahogy az általános vitában is elmondtam, önmagában az, hogy a költségvetés benyújtásakor egy másfél százalékos növekedéssel számoltunk, illetőleg 267 forintos euróval számolt a költségvetés, a kérdésem az, hogy minden egyes fél százalék több mint 70 milliárdos csökkenést jelent, plusz az árfolyamváltozásból való különbözet, ahogy én magam számítom ezeket a kérdéseket, ez azt jelenti, hogy alapjában ez a tartalék ma már nem is létezik.
(10.20)
Így, tisztelt képviselőtársaim, azt kell egyáltalán átgondolni, hogy az a mozgástér egyáltalán létezik-e még, ami a költségvetésben a kormány részéről megfogalmazásra került, hiszen ha ezt tekintjük, akkor gyakorlatilag ma már ahhoz kell igazodnunk, ami a ma létező valóságban számítható, és pontosan ezért az általános vitában megfogalmaztam azt is, hogy a legrosszabb variációra kellett volna készíteni a költségvetést. Hiszen ez biztosított volna mozgásteret ahhoz, hogy akár a fejezetek közötti átcsoportosításokkal az egyébként ma nem látható 2012-es költségekre vonatkozóan a saját mozgásterünket biztosítsuk.
Azt szeretném a kormánytól kérdezni, hogy létezik-e még egyáltalán az a tartalék, amit a költségvetésben a kormány megfogalmazott.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me