DR. GAUDI-NAGY TAMÁS

Full text search

DR. GAUDI-NAGY TAMÁS
DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Megtisztelne képviselőtársam, aki itt áll előttem, hogy figyel rám, vagy elmegy, vagy leül. Köszönöm szépen. (Dr. Molnár Zsolt: Nagyon szívesen, pont meg akartam tisztelni önt.) Nem értettem pontosan - jó.
Egy élményemet szeretném megosztani önökkel. Egy esős hétfői napon, Hegedűs Enikő képviselőtársnőmmel egyeztetni mentünk Pintér Sándor belügyminiszter úrhoz. (Közbeszólások a Jobbik soraiból.) Az épületbe beléptünk, és szabadon távoztunk, ez is egy jó hír - még. (Derültség a Jobbik soraiban.) Viszont ezen az egyeztetésen belügyminiszter úrral, egyébként nagyon korrekten, két államtitkárral az oldalán áttekintettük a törvénytervezet koncepcióját, a helyi önkormányzati törvény koncepcióját, és elmondtuk azon aggályunkat, ami tulajdonképpen az LMP módosító javaslatában ölt testet, és amelynek az a lényege, hogy nem látunk garanciát.
Nézzünk egy helyi tűzoltóságot! Egy helyi tűzoltóságot felfejlesztett az önkormányzat kőkemény pénzekből, a helyi adófizetők véréből-verejtékéből vagy megszerzett pályázati pénzből, vagy ki tudja, honnét. Felfejleszti, ez most átadásra kerül, és holnaptól az állam kezeli. Ha nincs garancia, törvényi garancia arra, hogy ezt a helyi közösség érdekében fogják használni, és nem idegeníthető el harmadik személyeknek - mondtuk -,s akkor nem jó, mert akkor holnap, ha eladják, és csinálnak benne egy masszázsszalont vagy bármit, akkor nem fogja a helyi emberek érdekeit szolgálni, és onnét kezdve a helyi érdek sérül, és a beruházások, amiket odatettek, vagy felfejlesztettek, a fejlesztés beruházási összegei is akkor már nem a helyieket fogják gazdagítani. Hiába mondja azt a belügyminiszter úr, hogy akkor majd az a többletberuházás ott marad. Nem marad ott, mert ha elvonják, akkor az már a helyieknek a elszegényedése (Az elnök csenget.), és éppen ezért ez a koncepció nem jó, ez a zárószavazás előtti módosító viszont ezért támogatandó, egy törvényi garanciát ad a helyi emberek védelmére.
Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me